17 Ağustos 2022
TURAN TAKIMI İHA BİRİNCİSİ

İmam hatip okulları, TEKNOFEST' in en zorlu yarışmalarından biri olan İHA yarışlarında büyük başarı elde etti.

17 Ağustos 2022

İmam hatip okulları, TEKNOFEST' in en zorlu yarışmalarından biri olan İHA yarışlarında büyük başarı elde etti.

İmam hatip okulları, TEKNOFEST' in en zorlu yarışmalarından biri olan İHA yarışlarında büyük başarı elde etti. Kadıköy Anadolu İHL öğrencilerinden oluşan KİTT Turan takımı, Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Döner Kanat kategorisinde birinci oldu.

TEKNOFEST' in teknoloji yarışmaları kapsamında yer alan Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması 9-14 Ağustos 2022 tarihleri arasında Afyonkarahisar'da gerçekleştirildi.

28 İHL takımı katıldı

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin millî teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen ilk ve tek olan festivalde, yarışmaya katılan 128 takımdan 28' ini imam hatip okulları oluşturdu. Öğrencileri İnsansız Hava Araçları (İHA) teknolojilerine yönlendirmek, çalışmalar yapmalarına destek olarak bilgi, beceri ve kabiliyetlerini geliştirmek ve ülkemizin İHA teknolojisinde sahip olduğu rekabet gücünü arttırmayı amaçlayan yarışmalarda gençler, büyük başarı elde etti.

Türkiye birincisi Kadıköy

Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi, Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Döner Kanat kategorisinde; KİTT Turan takımıyla Türkiye birincisi oldu. Ordu Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri aynı kategoride üçüncü ve dördüncülüğü elde etti. Sabit Kanat kategorisinde ise Balıkesir Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi takımı Türkiye ikincisi oldu. Aynı kategorideki dördüncülüğü ise Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesinin KİTT Boyga takımı kazandı.

Paylaş

DİĞER HABERLER