01 Kasım 2022
GENÇLERDEN SİYER-İ NEBİ SERGİSİ

01 Kasım 2022

İTO Hüma Hatun İmam Hatip Ortaokulu ve Başakşehir İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHADER) işbirliğiyle yapılan Siyer-i Nebi ve Ahde Vefa konulu sergi ziyaretçilerle buluştu.

İTO Hüma Hatun İmam Hatip Ortaokulu’nda açılışı yapılan sergiye ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, BİHADER Başkanı Enes Abdurrahman Hibe, Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, STK Platformu Başkanı Menderes Arıcan’ın yanı sıra öğrenci ve veliler katıldı.

Sizler özlenensiniz

ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, serginin açılışında gençlere hitap etti. Peygamber Efendimizin ashabına yönelik, “Siz benim ashabımsınız, dostlarımsınız. Kardeşlerimse benden sonra gelecekler, beni görmedikleri hâlde bana inanacaklar” sözlerini ve hadisi şerifini aktardıktan sonra öğrencilere “İşte siz özlenensiniz. Çünkü sizler Peygamber Efendimize iman edip onu çok seviyor ve özlüyorsunuz” dedi. BİHADER Başkanı Enes Abdurrahman Hibe de bu tür faaliyetlerin Peygamber Efendimize duyulan iştiyakı ve sevgiyi arttırdığını belirerek, O’nun örnek hayatına dikkat çekilmesi gerektiğini vurguladı.

39 eser sergileniyor

Siyer-i Nebi ve Ahde Vefa Sergisinde öğrencilerin yaptığı 39 eser katılımcıların ziyaretine sunuldu. Çalışmada, siyer ile ilgili olaylara ilişkin eserler Fil Vakasından başlanarak Veda Hutbesine kadar kronolojik sıraya göre maketleştirilerek sergileniyor.