20 Ağustos 2022
İKİZLER ŞİMDİ TIP ÖĞRENCİSİ

Uşak Ertuğrul Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi ikiz kardeşler Rumeysa ve Hayrunisa Gencer, hiç dershaneye gitmeden okulda aldıkları eğitimle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı.

20 Ağustos 2022

18 yaşındaki Rumeysa Gencer, üniversite sınavında sayısalda Türkiye 541. oldu. İkizi Hayrunisa Gencer ise aynı alanda 2000. sırada başarıyı yakaladı. İkizler, tıp fakültesini kendi çalışma azimleri, aileleri ve öğretmenlerinin desteği ile kazandıklarını belirterek, onlara teşekkür etti.

Hayallerimizi gerçekleştirdik

İkizlerden Rumeysa Gencer; “İlk ve ortaokul Uşak’ta bitirdik. İkizim Hayrunisa ile çocukluk yıllarımızdan bu yana doktor olmak istiyorduk. Ortaokulu başarı ile bitirince o dönemlerde yeni kurulan Uşak Ertuğrul Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nu tercih ettik” dedi. Bu okulu tercih etmelerinin başlıca nedeninin güzel bir başarı elde ederek imam hatip okullarının adını iyi bir şekilde duyurmak olduğunu belirten Rumeysa, “Hayallerimizi gerçekleştirdiğiminiz için çok mutluyuz. Bize bu fırsatı veren okul müdürümüz ve tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Gencer kardeşler, iyi bir doktor olup insanlara şifa dağıtmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Dershaneye ihtiyaç duymadık

Üniversite sınavlarına hiç dershaneye gitmeden hazırlandıklarını belirten Hayrunisa Gencer ise “Okulumuz Uşak Ertuğrul Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi İmam Hatip Lisesi, aynı zamanda Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu. Okula kayıt olduğumuzdan bu yana sürekli araştırmalar, incelemeler yapıyorduk. Bir de okul içerisinde tamamlayıcı eğitimler ve sürekli kurslar düzenleniyordu. Eğitim kadrosu, laboratuvarlar, eğitim araç ve gereçleri de tam olunca hiç dershaneye ihtiyaç duymadık” dedi. Kardeşi ve kendisinin dershanelerin deneme sınavlarında başarılı olduklarını ve ücretsiz dershane eğitimi almaya hak kazandıklarını kaydeden Hayrunisa, “Ama sonuçta dershanelere hiç gitmeden hayallerimizi gerçekleştirme olanağına kavuştuk. Biz bu fırsatı oluşturan ailemiz, okul müdürümüz ve tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz” ifadesini kullandı.

10 tıp öğrencisi çıktı

2015-2016 Eğitim Öğretim yılında faaliyete başlayan 24 derslik 3 laboratuvar 1 konferans salonuna sahip olan Uşak Ertuğrul Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, geçen yılki YKS’de Sayısalda Türkiye 133. çıkararak başarısıyla adından söz ettirmişti. 2022 YKS’de de başarılı sonuçlar alan Uşak Ertuğrul Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu; tıp fakültelerine 10, mühendislik fakültelerine 12, eğitim fakültelerine 4, eczacılık fakültelerine 3, hukuk fakültelerine 11, diş hekimliği fakültesine 1, psikoloji programı fakültelerine 3 ve diğer fakülteler 11 öğrencinin kaydolmasını sağladı.