Gazze’de yaşanan soykırım için bir yıldır sesini ve sözünü yükselten gençler bu defa duygularını metrelerce uzunluğundaki tuvale döktü. Hanzala resimli tişörtlerini giyip zulmün karşısında ve mazlumun yanında olduklarını gösterdi.
Gazze’de yaşanan soykırım için bir yıldır sesini ve sözünü yükselten gençler bu defa duygularını metrelerce uzunluğundaki tuvale döktü. Hanzala resimli tişörtlerini giyip zulmün karşısında ve mazlumun yanında olduklarını gösterdi.
İstanbul Eyüpsultan’daki Anadolu İmam Hatip Liseleri “Gazze’ye Sözüm Var” etkinliğinde bir araya gelerek, Gazze için çizimler yaptı ve sözlerini yazdı. Metrelerce uzun branda üzerine yapılan resimler ve yazılan sloganlar çeşitli mekanlarda sergilenecek.
Eyüpsultan ÖNDER öncülüğünde gerçekleşen etkinlikte, ilçedeki imam hatip okullarında eğitim gören gençler, çoğu çocuk ve kadın 50 binden fazla insanın katledildiği Gazze'de yaşanan soykırıma karşı sesini çıkardı. Sınıfta parmağını kaldırıp "bir şey söylemek istiyorum" diyen öğrenciler, bu defa parmağını insanlık için kaldırıp "Gazze için dünyaya söylenecek sözüm var" dedi.
13 okuldan katılım
Eyüpsultan Meydanı’nda kurulan “Gazze’ye Sözüm Var” çadırında metrelerce tuval üzerine sözler yazıldı, çizimler yapıldı ve parmak boyalarıyla izler bırakıldı. Çadır 4 gün boyunca Gazze için sesini ve sözünü yükseltmek isteyen gençleri misafir etti. “Gazze'ye sözüm var” diyerek 13 imam hatip okulundan gelen öğrenciler, metrelerce uzunluktaki tuvale, Gazze için söyleyeceği sözünü yazdı ve boyadığı parmağıyla izini bıraktı. Üzerinde Hanzala resimleri olan önlüklerini giyip duygularını resmetti, çadır önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Meydanlarda sergilenecek
Üzerine Filistin ile ilgili sözler ve yazıların yazıldığı, resim ve figürlerin çizildiği tuvaller, Rami Kütüphanesi ve Ayasofya Meydanı gibi halka açık mekanlarda sergilenerek Eyüpsultan'daki öğrencilerin sözlerinin insanlığa ulaşması sağlanacak.