25 Mart 2023
ŞAMPİYONLAR TURNEDE

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) dereceye girerek gözde üniversitelere yerleşen şampiyonlar, gençlerle bir araya geliyor.

25 Mart 2023

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) dereceye girerek gözde üniversitelere yerleşen şampiyonlar, gençlerle bir araya geliyor.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) dereceye girerek gözde üniversitelere yerleşen şampiyonlar, gençlerle bir araya geliyor. İl il gezerek imam hatip liselerindeki kardeşleriyle buluşan şampiyonlar hem motivasyon aşılıyor hem de yol ve yöntem gösteriyor. Şampiyonlar Turnede 9-10 Mart 2023 tarihinde Bursa ve Kütahya programıyla başladı.

ÖNDER Gençlik, Türkiye'deki imam hatip okullarında eğitim gören imam hatip öğrencilerini, kendileriyle aynı sıralarda okumuş imam hatip mezunu ağabeyleriyle buluşturuyor. YKS’de şampiyon olmuş gençler, kardeşlerine bir taraftan motivasyon aşılarken bir taraftan da rehberlik ve önderlik ediyor.

Keynote konuşmaları

Proje, yola çıkacak olan araçların "turne" mantığında il il dolaşıp her ilde öğrenciye dokunabilmeyi ve sürdürülebilir iletişim kanallarıyla da o illerde görüşülen öğrencilerle iletişimi koparmayarak uzun vadeli birlikteliği sağlamayı amaçlıyor. Okullarda gerçekleştirilen iki saatlik programın içeriğinde Keynote tarzında yapılacak olan 20 dakikalık bir sunum, 3 konuşmacı ve 1 moderatörden oluşan 40 dakikalık bir panel oturumu bulunuyor. Program sonunda yapılan Kahoot yarışmasında ise kazananlara çeşitli ödüller veriliyor.

Bursa’dan başladı

Program ilk olarak 9-10 Mart 2023 tarihinde Bursa ve Kütahya’da gerçekleştirildi. Bursa’da Vani Mehmet Anadolu İHL, Fethiye Dörtçelik Anadolu İHL, Rasim Özdenören Anadolu İHL, Kütahya’da Şehit Selim Cansız Anadolu İHL ve Kütahya Anadolu İHL’de program yapıldı. Programlara Sayısal 4810.su İTÜ Endüstri Mühendisliği öğrencisi Abdurrahim Turgay, EA 1609.su Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret öğrencisi Ahmet Emin Taşçı, EA 244.sü Koç Üniversitesi İşletme öğrencisi Batuhan Baş, Sözel 24.sü Marmara İlahiyat öğrencisi Muhammet Kavas ve Sayısal 687.si Cerrahpaşa Tıp öğrencisi Ömer Faruk Işıktaş katıldı.

İkinci durak Kırklareli ve Edirne

Şampiyonların ikinci durağı Kırklareli ve Edirne oldu. 23-24 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilen program Kırklareli’nde Lüleburgaz Anadolu İHL, Kırklareli Anadolu İHL, Edirne’de ise Akmercan Anadolu İHL ve Şehit Yıldız Gürsoy Anadolu İHL’de oldu. Programa İTÜ Endüstri Mühendisliği öğrencisi ve sayısal 4810.su Abdurrahim Turgay, İTÜ Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi ve sayısal 497.si M. Abdullah Şeşen, Koç Üniversitesi İşletme öğrencisi ve EA 208.si M. Enes Aktaş, Marmara İlahiyat öğrencisi ve sözel 24.sü Muhammet Kavas ile Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi ve EA 585.si M. Yusuf Doğan iştirak etti.

Paylaş

DİĞER HABERLER