25 Şubat 2023
ÖNDER'DE AHDE VEFA BULUŞMASI

25 Şubat 2023

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nde geçmiş yıllardan bugüne yönetimde yer alan isimler bir araya geldi. ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, “Biz zor zamanlarda mücadele etmeyi sizlerden öğrendik. Bugünlere gelmemizde katkılarınız çok büyük” dedi.

ÖNDER Üye ve Mezun İlişkileri Komisyonu, “Ahde Vefa Buluşmaları” kapsamında bu defa uzun yıllardır Yönetim Kurulu ve komisyonlarda görev yapan kişileri ağırladı. Dernek genel merkezindeki toplantıya ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, önceki başkanlar İbrahim Solmaz, Süleyman Erdemir ve Hüseyin Korkut’un yanısıra ilk günden bugüne çeşitli kurullarda görev alanlar iştirak etti.

Mücadeleyi sizden öğrendik

Programda bir selamlama konuşması yapan ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, 65 yıllık bir birikim ve gelenekte yollarına devam ettiklerini belirterek, bu süreçte katkı sunanlara teşekkür etti. Bugün 5 bin 200 imam hatip okulu ve 1,5 milyonluk öğrenciyle imam hatip camiasının büyük bir aile olduğunu belirten Ceylan, “Biz bugünlere kolay gelmedik. Darbe dönemlerini, 28 Şubat’ları, orada büyüklerimizin mücadelesini ve direnişini gördük. O gün verilen bu güçlü mücadelelerle yolumuz açıldı ve elhamdülillah bugünlere geldik. Her birinize bu güzel topluluğun bir üyesi olarak emeklerinizden, çabalarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Görevimiz Ahde Vefa

Üye ve Mezun İlişkileri Komisyonu Başkanı Ömer Ceylan da katılımcılara teşekkür ederek yeni dönemin şiarı çerçevesinde Ahde Vefa Buluşmaları gerçekleştirdiklerini söyledi. Hem geleneğin devamlılığı için hem de bir Müslüman için ahde vefanın önemine dikkat çekerek, “Biz 81 ilde, Türkiye’nin dört bir yanında teşkilatlanması olan bir derneğiz. Elhamdülillah, üyelerimiz, gönüllülerimizin, camiamızın samimi çabalarıyla imam hatiplere ve eğitime hizmet etmeye çalışıyoruz. Burada bizimle birlikte olmanız, birlikte yol yürümeniz ve tecrübelerinizi her daim aktarmanız çok kıymetli” ifadelerini kullandı. Konuşmalardan sonra katılımcıların görüşlerini aktardığı program, “Türkiye’nin Özgün Eğitim Modeli İmam Hatip Okulları” raporunun sunumu ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.