08 Haziran 2023
OKÇULARIMIZ SERTİFİKALARINI ALDI

08 Haziran 2023

Öncü Spor Kulübü tarafından verilen Geleneksel Türk Okçuluğu eğitimlerini başarıyla tamamlayan sporcular sertifikalarını aldı. Törende konuşan Öncü Spor Başkanı Hüseyin Kara, “Amacımız gençlerimizin branş çalışmalarındaki devamlılığını sağlamak ve ülkemizi bu alanda temsil edebilme düzeyine getirmektir” dedi.

Okçuluk Sertifika Töreni, 7 Haziran 2023 tarihinde Başakşehir Selahattin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu’nda yapıldı. Törene Öncü Spor Başkanı Hüseyin Kara, ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Enes Abdurrahman Hibe, Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, Öncü Spor Yönetim Kurulu üyeleri, sporcular, öğretmenleri ve aileleri katıldı.

10 branşta 560 sporcumuzla çalışıyoruz

Sporda ahlaklı nesiller yetiştirmek amacıyla yürüttükleri branş çalışmalarından Geleneksel Türk Okçuluğu kursunda bir yıl boyunca antrenmanlara katılan ve lisanslı birer sporcu olan gençlere sertifikalarının takdimi için düzenlenen tören Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Törende bir selamlama konuşması yapan Öncü Spor Başkanı Hüseyin Kara branş çalışmalarında geldikleri noktayı anlatarak, “Şu ana kadar 10 branşta 560 sporcumuzla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadesini kullandı. Öncü Spor Kulübü sporcularının ulusal ve uluslararası yarışmalarda aldığı judo ve dart branşlarını hatırlatarak bu başarılara Geleneksel Türk Okçuluğunu da eklemek üzere çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

130 gence sertifika

Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan ise Geleneksel Türk Okçuluğunun öneminden bahsederek sporun insan hayatına ve eğitim hayatına katkılarını kısa anekdotlarla aktardı. Programda bir yıl boyunca antrenmanlara devam eden bir kız ve bir erkek sporcunun değerlendirme konuşmalarıyla devam eden programda gençler, Geleneksel Türk Okçuluğunun önemini ve sporun okul hayatına etkilerini aktardı. Daha sonra programda 130 öğrenciye Geleneksel Türk Okçuluğu kursunu başarıyla tamamlamaları nedeniyle sertifikaları verildi.