SANAT KARDEŞLİĞİ SERGİSİ AÇILDI

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, engelli, mülteci ve devlet korumasında olan bir grup genci bir araya getirerek onlara iki ay boyunca resim dersi verdi. Sanat Kardeşliği isimli projede gençlerin yaptığı karakalem, suluboya ve yağlıboya eserler ise ÖNDER 61. Geleneksel İftarında sergilendi.

ÖNDER Kültür ve Sanat Komisyonu tarafından yürütülen proje, 23 Şubat-20 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Gençler sanatta buluştu

Projede, devlet koruması altında olan, engelli ve herhangi bir nedenle ülkesini terk etmek zorunda kalmış gençlerle imam hatipli öğrenciler sanat çatısı altında bir araya getirildi. Dezavantajlı öğrenciler ile imam hatip liseli öğrencileri sanat etkinlikleri vesilesiyle bir araya getirerek ortak değerler paydasında buluşturmak amacını taşıyan projede bu çerçevede 20 genç yer aldı. Projede öğrencilerin toplumla olan barışıklığını artırmak, özsaygı edinimlerini artırmak ve kendilerini sanatla ifade etmelerini sağlamak da hedeflendi.

Kardeşlik temasını işlediler

ÖNDER, Mutlu Yuva/Halkalı-EGEM, Bağcılar Engelliler Sarayı ve Mülteci Hakları Derneği işbirliğinde sürdürülen etkinlik çerçevesinde 23 Şubat – 20 Nisan tarihleri arasında her Cumartesi günü bir araya gelen öğrenciler, eserlerinde “Kardeşlik” temasını konu edindiler. Bu kültürel ve sanatsal etkileşim neticesinde ortaya çıkan karakalem, karikatür ve yağlı boya eserler ise “Sanat Kardeşliği” adıyla iftar programında sergilendi.

Farklı dünyaları tanıdık

Sergide iki eseri yer alan bedensel engelli Belgin Gürbüzer, “Projemizin adı sanat kardeşliği. Biz de kardeşliği ön plana çıkaran resimler çizdik. Burada farklı arkadaşlar edindik. Farklı dünyaları tanımak bizim için güzel oldu. Ben Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda bir yıldır karakalem eğitimi alıyorum. İnşallah bu projeden sonra da çalışmalarıma devam edeceğim” dedi. Gürbüzer, resim çizmenin kendisini rahatlattığını söyledi. Sergide eserleri bulunan diğer bir engelli Kazım Şahin ise yağlıboya ve suluboya üzerine çalıştığını belirterek, projeyle ilgili olarak, “Aramızda dostluk ve kardeşlik bağı oluşturdu” değerlendirmesini yaptı.

Bir araya gelmeleri önemli

İki ay boyunca proje kapsamında gençlere dersler veren resim öğretmeni Tayfun Yılmaz ise, “Resim yapmaktan ziyade bizim için onları bir araya getirmek önemliydi” dedi. Derslerin dışında tenis ve bilardo maçları yaptıklarını ve sinema izlediklerini belirten Yılmaz, ortak çalışmalar yaptıklarını ve projede tüm gençlerin birbirine yardımcı olduğunu söyledi.