LİSE ÖĞRENCİLERİ İÇİN TİYATRO KULÜBÜ

14 Ekim 2019

ÖNDER Tiyatro Kulübü, lise öğrencilerine ‘Temel Oyunculuk', 'Sahne Bilgisi', 'Drama', 'Diksiyon' ve 'Beden Dili' gibi eğitimler verecek. Kültür sanat çalışmaları kapsamında bir tiyatro kulübü açtıklarını belirten Yakaza Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Birol Cürgül, "Her gencin kültür ve sanatla buluşması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

İmam Hatipli gençlere yönelik derneğin bünyesinde açılan ve eğitim programıyla gençlerin ilgisini çeken ÖNDER Tiyatro Kulubü'ne ilişkin açıklama yapan Birol Cürgül, 25 yıldır profesyonel olarak tiyatro sanatıyla ilgilendiğini, eserler üretmeye ve eğitim faaliyetlerinde bulunmaya çalıştığını söyledi. ÖNDER Kültür Sanat Komisyonu bünyesinde devam eden çalışmalara değinen Cürgül, "Müzikten karikatüre, grafitiden edebiyata farklı alanlara yönelik kültür ve sanat çalışmaları ile eğitimler yapıyoruz" diye konuştu.

Her genç kültür sanatla buluşmalı

Bu eğitimleri yeni alanlarla genişletmeye çalıştıklarını dile getiren Cürgül, ÖNDER Kültür Sanat Komisyonunun çalışmalarına ilişkin de şunları kaydetti: "Bu sezonda kültür ve sanat eğitimleri bünyesinde tiyatro kulübü başlatalım istedik. Kısa süreli bir eğitim formatında değil, sürekliliği olan bir kulüp şeklinde tasarladık. Her gencin kültür ve sanatla buluşması gerektiğine inanıyoruz. ÖNDER olarak kendi bünyemizdeki, hedef kitlemiz olan İmam Hatip gençliğine yönelik bu tür bir çalışma yapmayı kendimize görev bildik." Kültür ve sanat eğitiminin tüm insanlar için zaruri bir şey olduğunun altını çizen Cürgül, "Kültür ve sanatla meşgul olan, bu eğitimleri alan, bu alandaki faaliyetleri izleyici olarak da olsa takip edenler bireysel olarak kendi hayatlarına çok güzel katkılar sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Beden dili, diksiyon, hitabet...

Gençlerin kendilerini, insanları, toplumu ve davranış biçimlerini tanımalarına imkan tanıyacak eğitimlerin gençlerin ilgisini çektiğini ifade eden Cürgül, şunları söyledi: "Eğitimlerimizin içinde beden dili, diksiyon ve hitabet gibi alanlar var. Bir imam hatip öğrencisi zaten topluma her şekilde hitap etmesi gereken bir alanda eğitim gördüğü için aldıkları standart eğitimin yanında hitabet, diksiyon ve beden dili eğitimi de almaları, kendilerine çok büyük faydalar sağlayacak. Toplum karşısında konuşmak, kendisini ifade edebilmek, bildiklerini anlatabilmek anlamında faydalı olacaktır." Cürgül, eğitimlerin sonunda tüm öğrencileri içine alan bir sahne gösterisi veya bir tiyatro oyunu yapmayı planladıklarını da aktardı.

19 Ekim’de başlıyor

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından açılan ÖNDER Tiyatro Kulübü'nün programında "Temel Oyunculuk", "Sahne Bilgisi", "Drama", "Diksiyon" ve "Beden Dili" gibi eğitimler yer alıyor. Kulübe ücretsiz olarak kaydolmak için, derneğin www.onder.org.tr adresindeki başvuru formunun doldurulması yeterli oluyor. 19 Ekim Cumartesi günü başlayacak eğitimler ilk olarak imam hatip liselerinde okuyan erkek öğrenciler için tasarlandı. Her Cumartesi 13.00-16.00 saatleri arasında derneğin genel merkezinde yapılacak eğitimler, 18 Nisan 2020'ye kadar devam edecek.