GENÇLİK KOROSU ÜSKÜDAR’DA SAHNE ALDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneği işbirliğiyle düzenlenen Türk Müziği Gençlik Korosu İstanbul Konseri, Üsküdar Gençlik Merkezi’nde icra edildi. Koro, aralarında Türk sanat müziği, tasavvuf musikisi, ezgi ve türkülerin yer aldığı 18 parçayı seslendirdi.

Üsküdar Hakkı Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan ÖNDER Türk Müziği Gençlik Korosu, Makedonya’nın başkenti Üsküp ile Tetova kentlerinde verdiği konserlerin ardından şimdi de İstanbul Konserinde sanatseverler ile bir araya geldi.

Bu ülkeye katkı sunacaklar

Konser programı, Muhammed Yahya Yıldızhan’ın Kuran tilavetiyle başladı. Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi. ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Tayfur Esen, Müslümanın zengin bir insan olduğunu belirterek, “Sanatla, hayalleriyle kendisini zenginleştirmiştir. Allah’ın kendisine verdiği yetenekleri kullanarak zenginleşmiştir, bu yetenekleri kullanarak toplumunu şenlendirmiştir” dedi. Bugün bu koroda müzik anlamında kendilerini geliştirmiş gençlerin bulunduğunu kaydeden Eser, “Gençlerimiz sadece sınavlara girip çıkmadılar bir sanat icra edecek noktaya geldiler. Ben onları, ailelerini, hocalarını, destek veren herkesi tebrik ediyorum. Bu ülkenin imkanlarıyla büyüyenler bu ülkeye katkı sunacaklar” diye konuştu.

Güzel işlerin işareti

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın da konuşmasında, “Biz 17 devlet kurmuş, ordumuzun tarihini 5 bin yıl geriye götürebildiğimiz bir medeniyetiz. Bu öğrencilerimiz, çok güzel işlerin yeniden yapılabileceğinin işaretidir” ifadelerini kullandı. Yaptıkları “Söz Sizde Sempozyumları”na geçen yıl onur konuğu olarak merhum Prof. Dr. Haluk Dursun’u davet ettiklerini kaydeden Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: O zaman hocamız önce kardeşlerimizin konserini dinledi sonra kürsüye çıktı, “Ben maarifte bu ve benzeri işlerin öldüğünü zannederken meğer yeniden ihya oluyormuş, ne kadar bahtiyar olsam azdır” dedi. Onun bu sözü çok kıymetliydi. Ben öğrencilerimizin her birine teşekkür ediyorum, velilerini de bu bölümü tercih etmeleri nedeniyle tebrik ediyorum.

Çok değerli sanatçılar yetişecek

Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: Yıllarca kültür sanat bu ülkede belli mahfillerin tekelinde addedildi. Halbuki bizim çocuklarımız da imkan verildiğinde güzel işler ortaya çıkarıyorlar. Böyle bir korunun, böyle bir topluluğun ortaya çıkması çok önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Benim inancım odur ki buradan da çok değerli sanatçılarımız yetişecek, Türk sanatına hizmet edecek.

Üsküdar Hakkı Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hamdi Kocakaya da konuşmasında, “Okulumuzda musiki projesi de dahil olmak üzere beş ayrı proje bir arada yürütülüyor. Bu yolculukta bizi destekleyen tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Protokol konuşmalarının ardından konsere geçildi.

Tasavvuf ve sanat musikisi

Üsküdar Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde koronun repertuarında ezgiler, Türk müziği, tasavvuf musikisi ve türkülerden oluşan 18 parça yer aldı. Bu parçalar şunlar: Kalksam ve Dirilsem, Şehit Tahtında, Çalın Davulları Çaydan Aşağıya, Yalan Dünya, Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın, Fikrimin İnce Gülü, Uzun İnce Bir Yoldayım, Benim Sadık Yarim Kara Topraktır, Daha Senden Gayrı, Değdi Saçlarıma Bahar Gülleri, Ey Büt-i Eda Olmuşum Mübtela, Alaydım Elin Elime, Bahçe Duvarından Aştım, Bağa Gel Bostana Gel, Uşşak Besmele ve Salat, Bülbüller Sazda, Derman Arardım Derdime, Can Ellerinden Gelmişem.

37 kişilik koro

Musiki projesi uygulayan İstanbul Üsküdar Hakkı Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, 3 yıldır müzik eğitimi alıyor. Üçüncü kez sahne alan ÖNDER Türk Müziği Gençlik Korosu ekibi, bu okulun öğrencilerinden oluşuyor. 37 kişilik aralarında sazende, solist ve koro ekibinin yer aldığı müzik topluluğu, konserler için aylar öncesinden hazırlıklara başladı. Koroda yer alan öğrenciler, öğretmenleri ve aynı zamanda koro şefleri olan Hüseyin Suiçmez ve Osman Yıldız eşliğinde çalışmalarını gerçekleştirdi.