GENÇLİK KOROSU BALKANLARDA

16 Kasım 2019

Lise öğrencilerinden oluşan ÖNDER Türk Müziği Gençlik Korosu, Balkanlarda iki konser verecek. 37 kişiden oluşan koro, Üsküp ve Kalkandelen’de vereceği konserler öncesinde son hazırlıklarını tamamladı. Konserler önümüzdeki hafta 20-21 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Daha önce öğrencileri tarafından İstanbul’da Itri’den Günümüze Türk Müziği Esintileri isimli bir konser verilen İstanbul Üsküdar Hakkı Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin öğrencileri bu defa başka bir projede yer alıyor. Müzik alanında yetenekli olan imam hatipli gençleri tespit etmek ve profesyonel anlamda desteklenmelerini sağlamak amacıyla başlatılan çalışmada öğrenciler bu defa yurtdışında iki ayrı konser verecek.

72 saat ders aldılar

ÖNDER’in El Hilal Derneği ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirdiği projenin hazırlıkları aylar öncesinden başladı. Musiki projesi uygulanan okuldan 37 öğrenci seçilerek öğretmenleri ve aynı zamanda koro şefleri olan Hüseyin Suiçmez ve Osman Yıldız eşliğinde çalışmalarını gerçekleştirdi. 72 saatlik müzik ve ritim derslerinin ardından konserler yaklaştığında ise sahnede provalar yapıldı.

Tasavvuf ve sanat musikisi

Uluslararası Balkan Üniversitesi ve Kalkandelen Kültür Merkezi’nde verilecek konserlerde koronun repertuarında ezgiler, Türk müziği, tasavvuf müziği ve türkülerden oluşan 14 parça bulunuyor. Bu parçalar ise şunlar: Kalksam ve Dirilsem, Şehit Tahtında, Çalın Davulları Çaydan Aşağıya, Yalan Dünya, Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın, Fikrimin İnce Gülü, Uzun İnce Bir Yoldayım, Benim Sadık Yarim Kara Topraktır, Daha Senden Gayrı, Değdi Saçlarıma Bahar Gülleri, Ey Büt-i Eda Olmuşum Mübtela, Alaydım Elin Elime, Bahçe Duvarından Aştım, Bağa Gel Bostana Gel.