İLAHİYATA HAZIRLAMA PROGRAMI TAMAMLANDI

01 Mart 2019

ÖNDER Ankara İmam Hatipliler Derneği, Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte sürdürdüğü “İlahiyata hazırlama projesi” sona erdi. Projede 1 yıl boyunca mesleki dersleri alan ortaokul ve liseden 60 öğrenciye sertifikaları verildi.

2018 Ocak’tan itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı’nın desteğiyle devam eden “İlahiyata hazırlama projesi”, imam hatip okullarında eğitim öğretim gören öğrencilerin meslekî, sosyal ve kültürel gelişimini ilerletmeyi amaçlayan bir proje olarak hayata geçirildi. Proje kapsamında orta okul ve liseden 60 öğrenciye Kur’an-ı Kerim, Kıraat, Arapça ve Temel Dini Bilgiler eğitimi verildi.

Ali Erbaş’ın konuşmasıyla kapanış

27 Şubat 2019 tarihinde öğrencilerin aldıkları eğitimlerin de sunumunu içeren bir program gerçekleştirildi. Öğrenciler kapanış programında hazırladıkları çalışmaları takdim ederken programda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da bir konuşma yaptı.

Yeni yılda 260 öğrenci

Proje, aynı şekilde ortaokul ve lise öğrencileri için bu yıl boyunca da devam edecek. İlahiyata Hazırlama Programı’ndan bu yıl 260 öğrenci ders alacak.