LİSELERE “YEMİNLİ” DİL EĞİTİMİ

12 Haziran 2019

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve İbn Haldun Üniversitesi işbirliğiyle lise öğrencilerine yönelik yabancı dil yaz okulları düzenleniyor. 50'şer öğrencinin katılacağı İngilizce ve Arapça dil okulları, 24 Haziran-20 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Okul öncesinde öğrencilere Türkçe konuşmayacaklarına dair, “dil yemini” imzalatılacak.

30 Günde İngilizce/Arapça Dil Öğrenme Kampı adıyla düzenlenen eğitim programında, dil dersleri, çeşitli gezilerle ve atölye çalışmalarıyla eğlenceli hale getirilecek. Toplam 4 hafta sürecek olan dil okulları, anadili İngilizce ve Arapça olan alanında deneyimli akademisyenler tarafından verilecek.

24 saat dil öğrenimi

Öğrenciler yaz okulunda İngilizce ve Arapça seviyelerine göre belirlenmiş gruplarda Pazartesi - Cuma günleri arasında her gün 5 ders alacak. Pratik ağırlıklı dersler, “Okuma, Yazma, Dinleme, Konuşma” becerileri olmak üzere dörde ayrılıyor. Language Immersion Programı’nda öğrenciler 24 saat İngilizce ve Arapça konuşma esaslı bir programla eğitime tabi tutulacak, 4 haftada bir seviye atlayacak. Bütün etkinliklerin İngilizce ve Arapça olarak gerçekleştirileceği programda öğrencilerin bu diller dışında başka bir dil konuşması ise yasak. Bu konu da program başlamadan öğrenciden alınan dil yemini (Language Pledge) sözleşmesi ile sağlanacak. Öğrenci kendisine verilen zamanlar dışında İngilizce ve Arapça dilinden başka dil konuşması durumunda programdan uzaklaştırılacak. Tüm derslerin İbn Haldun Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından verileceği eğitimde, programı beklenen devamlılıkla tamamlayan tüm öğrencilere ders geçme notu, dil gelişimini gösteren ayrıntılı rapor ve katılım belgesi verilecek. İngilizce prıogramına devam eden öğrenciler program sonunda uluslararası sınav olan Pearson Versant sınavına girip, İngilizce seviyelerini test edebilecek.

Sanat, müzik, seminer

Yaz okulunda öğrencilerin günlük hayatta dili kullanmasını geliştirici çeşitli etkinlikler de yer alıyor. Dersler dışında, öğrenciler program boyunca haftada iki defa farklı fakültelerden öğretim üyeleriyle yapılacak akademik seminerlere katılabilecekler. Öğrenciler yine ilgi alanlarına göre İngilizce ve Arapça dilinde sanat, müzik atölyelerini takip edebilecek. Cumartesi ve Pazar günleri ise tam günlük faaliyetler ve geziler düzenlenecek. Profosyonel turist rehberi eşliğinde İstanbul’un tarihi mekanlarını keşfedecekler.

Uluslararası mentör gözetiminde

Her öğrencinin programdan tam verim alabilmesi için her zaman iletişime geçebileceği ve kendisiyle ilgileneceği dünyanın dört bir yanından gelen uluslararası mentörü olacak. Mentörler, İbn Haldun Üniversitesi yüksek lisans ve doktora öğrencileri arasından seçilecek. Lise Language Immersion Kampı programı yatılı olup, öğrenciler İbn Haldun Üniversitesi yurtlarında konaklayacak. Tüm öğrenciler program süresince üniversitenin kütüphane, yemekhane gibi imkânlarından da ücretsiz yararlanma hakkına sahip olacak.

20 Haziran  son başvuru

Toplam 50'şer kişilik kontenjanı olan yaz okulları için, İngilizce dil programı erkeklere, Arapça dil programı ise kızlara yönelik olarak düzenlenecek. 24 Haziran - 20 Temmuz 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek yaz okulları için son başvuru tarihi 20 Haziran. İbn Haldun Üniversitesi Başakşehir Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek yaz okullarına ilişkin detaylı bilgi www.ihuyazokulu.com adresinden alınabilir.