DİL YAZ OKULUMUZ SONA ERDİ

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Dış İlişkiler Komisyonu’nun İbn Haldun Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiği Dil Yaz Okulu, öğrencilerin sertifikalarının verilmesiyle sona erdi. Bir aylık sürede derslere katılan ve başarı gösteren 50 öğrenci törende sertifikalarını aldı.

İbn Haldun Üniversitesi Başakşehir Yerleşkesi’nde düzenlenen Yaz Dil Okulu, 24 Haziran-19 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Program sonrasındaki sertifika törenine İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Sönmez ile Faik Tanrıkulu, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

Gençlerimiz 3 dili bilmek zorunda

Sertifika töreninde bir selamlama konuşması yapan İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, bu programın çok güzel bir hizmet olduğunu belirterek,  öğrencilere hitaben, “İbn Haldun’da en gelişmiş metotlarla İngilizceyi öğrenmek sizin için bir eşik atlama noktasıdır. Buradaki bir aylık programda siz en az üç yıllık bilgi edindiniz” dedi. Daha önce kendi öğrencilerine gerçekleştirdikleri bu programı ilk kez lise öğrencilerine uyguladıklarının altını çizen Şentürk, sözlerine şöyle devam etti: “Bizim eğitim anlayışımız mukayeseli eğitim anlayışı üzerine kurulu. Biz bunu fikri bağımsızlığın temeli olarak görüyoruz. Bunun için de öğrencilerimiz, gençlerimiz üç dili, Türkçe, İngilizce ve Arapçayı bilmek zorunda.”

Tüm Türkiye’de açacağız

ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal ise konuşmasında, ÖNDER olarak yaz dil okulu projesine önem verdiklerini belirterek, bu çalışmaya emek veren herkese teşekkür etti. Bu çalışmayı önümüzdeki yıl tüm Türkiye genelinde uygulamak istedikleri müjdesini veren Kamber Çal, “Biz inşallah bu çalışmayı tüm Türkiye’deki gençlerimizle tanıştıracak şekilde rol model olarak burada uyguladık. Bu projeyi önümüzdeki dönemde tüm Türkiye’deki imam hatiplerde okuyan öğrencilerimize uygulamak istiyoruz. Bu çalışmaya da yine sizinle önümüzdeki dönemde devam etmek istiyoruz” dedi. Çal, ÖNDER olarak dindar, sanatta ve sporda kendisini geliştirmiş, Arapça ve İngilizce başta olmak üzere iki yabancı dil bilen gençler yetiştirmeye çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Önemli mesafeler katettik

İbn Haldun Üniversitesi Diller Okulu Müdürü Emine Hoşoğlu Doğan ise bu okulun lise öğrencileri için büyük bir tecrübe olduğunu belirterek, “Hem üniversite ortamını teneffüs ettiniz hem de farklı illerden arkadaşlarınızla tanıştınız. Tatilde olabilirsiniz ama zamanı değerlendirmek önemli. Türkiye’de yurtdışına çıkmadan konuşma tecrübesi edinebileceğiniz imkanlar çok sınırlı. Bizim dönemimizde bu yoktu. Yurtdışına gidene kadar İngilizceyi öğrenemiyorduk. Her biriniz iyi bir gelişme katettiniz. Seneye daha da geliştirmek istiyoruz bu kursu, inşallah daha güzel bir programda tekrar karşılaşırız” diye konuştu.

Kapanış programını korkarak bekledik

Programda görev alan mentorlerden Alaa Al-Awami, “Bu prgrama başladığımız ilk gün, bunun unutulmayacak bir gün olduğunu düşünmüştüm. Kapanış programını korkarak bekler oldum. Ancak buradayız ve veda ediyoruz. Buradaki her öğrencimize güzel bir gelecek diliyorum” dedi. Hüseyin Bağcı da, “Programı planlarken beni en çok heyecanlandıran farklı şehirlerden, farklı kültürlerden kişilerle buluşmak olmuştu. Birlikte çok güzel şeyler öğrendik. Yolunuz açık olsun” ifadelerini kullandı.

İngilizceyi yaşadık

Sertifika töreninde söz alan öğrenciler ise yaşadıkları deneyimleri aktardı. İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Enes Kılıç, “Güzel bir programdı, çok eğlendik. Çok doluydu dersler, etkinlikler. Cidden İngilizceyi yaşadık diyebilirim. Ben bundan sonra da dil becerimi geliştirmek istiyorum. Hocalarımıza ve mentorlerimize teşekkür ediyorum” değerlendirmesini yaptı. Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Ayşe Pamuk ise, “Ben burada kış okuluna da katılmıştım, buraya büyük bir beklentiyle geldim. Çok verimli geçti. Unutamayacağım anlar yaşadım. Hayatımda büyük bir yer edindiniz. Herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Program plaket takdimi, sertifika töreni ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.