DİL KAMPIMIZ BAŞLADI

26 Haziran 2019

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Dış İlişkiler Komisyonu’nun İbn Haldun Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiği Dil Yaz Okulu, ÖNDER YK üyesi Ali Osman Kuşakçı’nın açılış dersiyle başladı.

İbn Haldun Üniversitesi Başakşehir Yerleşkesi’nde gerçekleşen dersler, 24 Haziran’da başladı. 20 Temmuz 2019’da sona erecek olan dersler, konuşma ağırlıklı devam ediyor. Öğrenciler, derslerin yanı sıra sosyal faaliyetler ve gezilerle de dil öğrenme imkanı buluyor.

Hiç Türkçe konuşmuyorlar

Yaz Dil Kursu’nda öğrencilere, Türkçe konuşmayacaklarına dair bir “dil yemini” imzalatıldı. Bu çerçevede öğrenciler dili günlük hayat içerisinde öğreniyor, gün içinde hiç Türkçe konuşmuyorlar. Pazartesi ve Cuma günleri arasında tecrübeli akademisyenlerden her gün 5 saat ders alan öğrenciler, “Okuma, Yazma, Dinleme, Konuşma” becerileri olmak üzere dört ayrı başlık altında eğitimlerine devam ediyor. Tüm derslerin İbn Haldun Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından verildiği eğitimde, programı beklenen devamlılıkla tamamlayan tüm öğrencilere ders geçme notu, dil gelişimini gösteren ayrıntılı rapor ve katılım belgesi verilecek.

Rehber eşliğinde İstanbul gezisi

Yaz okulunda öğrencilere günlük hayatta yabancı dili kullanmayı geliştirici çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Üniversitedeki akademik seminerler, sanat ve müzik atölyelerinin yanı sıra hafta sonları rehber eşliğinde İstanbul’un tarihi mekanlarına geziler düzenleniyor. Her öğrencinin programdan tam verim alabilmesi için her zaman iletişime geçebileceği ve kendisiyle ilgileneceği dünyanın dört bir yanından gelen uluslararası mentörü de bulunuyor.