Yasin EROL

1978 Bilecik doğumlu olan Yasin Erol, ilköğrenimine Kütahya’nın Gediz ilçesinde başlamış ve eğitimine Sakarya’da devam etmiştir. Adapazarı İmam Hatip Lisesi’nden sonra lisans eğitimini de Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde İngilizce olarak tamamlamıştır. Lisans eğitimini uluslararası deniz hukukunda “Uluslararası Sularda Kıta Sahanlıkları” alanında vermiş olduğu tez ile tamamladıktan sonra 2003 yılında araştırma-geliştirme ve girişimcilik amaçlı gitmiş olduğu İngiltere’de çeşitli sektörlerde sırasıyla şube müdürlüğü, ithalat ihracat müdürlüğü, finans müdürlüğü ve genel müdürlük görevlerinde bulunmuş ve kendi kurmuş olduğu şirketleri de alanında önemli noktalara taşımıştır.

İş deneyimlerinin yanında yine İngiltere’de, teknoloji transfer ofisi ve üniversite-sanayi işbirlikleri kapsamında da araştırmalar ve çalışmalar yaptıktan sonra 2013-2014 yıllarında Türkiye’de, İstanbul Teknik Üniversitesi Arı Teknokent A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığı ve eş zamanlı olarak da İstanbul Teknik Üniversitesi Nova Teknoloji Transfer Ofisi Anonim Şirketinde de Genel Koordinatörlük görevlerini yürütmüştür.

İleri düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Yasin Erol, 2015 Ocak ayı itibari ile İstanbul Üniversitesi Teknokent A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine gelmiştir ve halen bu görevini sürdürmektedir.