Veysel IŞILDAR

Bolu’nun Göynük ilçesi Bölücekova köyünde doğdu. İlkokulu aynı köyde bitirdi. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı İstanbul Fatih’teki Nuruosmaniye Yatılı Kur’an Kursu’nda hafızlığını yaptı. Hafızlığını bitirdikten sonra İstanbul İmam Hatip Lisesi’ne devam ederek 1985-1986 öğretim yıllarında mezun oldu. 1986-1991 yılları arasında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni tamamladı.

İmam Hatip Lisesi ve İlahiyat Fakültesinde eğitim gördüğü yıllarda Enver Ceylan, İsmail Biçer, Abdurrahman Gürses hoca efendilerden talim ve ilm-i kıraat dersleri; Dursun Çakmak ve Amir Ateş hocadan musiki dersleri aldı. Recep Şehitoğlu hocadan da Arapça dersleri aldı. İlahiyat Fakültesine devam ederken Nuruosmaniye Camii müezzinliğini yaptı. Bu göreve 1996 yılına kadar devam etti.

1996-2002 yıllarında din görevlisi olarak Almanya/Berlin’de görev yaptı. Yurtdışı dönüşünde 2002 yılında Beyoğlu İlçe Müftülüğü’nde vaiz olarak göreve başladı. 2003-2006 yılları arasında 20. Dönem Pendik Haseki Eğitim Merkezi’nde dini ihtisas eğitimini tamamladı. 2006-2008 yılları arasında Kartal İlçe Müftülüğü Cezaevi vaizi olarak görev yaptı.

2008-2011 yılları arasında Batman/Hasankeyf İlçe Müftüsü, 2011-2017 yılları arasında Tekirdağ/Hayrabolu İlçe Müftüsü, 2017-2019 yılları arasında İstanbul İl Müftü Yardımcısı olarak görev yapan Veysel Işıldar, 2019 yılında Malatya İl Müftülüğü görevine başladı. Orta düzeyde Arapça ve Almanca bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.