Tayfur ESEN

1967 Kayseri Yeşilhisar doğumlu. İmam hatip ortaokulunu Yeşilhisar’da, liseyi ise Develi İmam Hatip Lisesinde okudu. Lisans eğitimini 1986’da yerleştiği Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde tamamladı. 1990 yılından bu yana İstanbul’da yayıncılık sektöründe.

Farklı sivil toplum kuruluşlarında görev alan Esen, 2008 yılında görev aldığı Türkiye Basım Yayın Meslek Birliğinin (TBYM) 2017’de gerçekleşen Genel Kurulu sonrası Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Yayıncılık sektöründe değişik görevler de üstlenen Tayfur Esen’in, içinde yer aldığı belli başlı görevler ve çalışmalar şunlardır: İstanbul Ticaret Odası Kitap Kent Komisyonu Üyeliği (2016-2018), İstanbul Kalkınma Ajansı 13. Kalkınma Kurulu Üyeliği (2016), Fikri Mülkiyet Akademisi Yürütme Kurulu Üyeliği (2017--), Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu (YAYFED) Denetim Kurulu Üyeliği (2013-2017), Kültür ve Turizm Bakanlığı Ulusal Fuar Komite Üyeliği (2016-2018), III. Millî Kültür Şurası Yayıncılık ve Kütüphanecilik Komisyonu Üyeliği (2017), 8. Türkiye Yayıncılık Kurultayı Sektörel Yapı Komisyonu Üyeliği (2018).

Evli olan Esen, bir kız ve iki erkek çocuğu babasıdır.