Mehmet Nezir CEYLAN

Mardin Midyat ilçesi doğumlu olan Mehmet Nezir Ceylan, 1995-1996 eğitim öğretim sezonunda Batman İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı. 2001 yılında Erciyes Üniversitesinden mezun oldu.

1999 yılında Batman ili Kozluk ilçesinde imam hatip olarak görev yapan Ceylan, 2004 yılında Batman iline din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak atandı 2010 yılında Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne meslek dersleri öğretmeni olarak göreve başladı. 2012-2013 yılları arasında Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne müdür yardımcısı olarak atanan Ceylan, 2014 yılında aynı liseye müdür olarak atandı. Mehmet Nezir Ceylan, 2017 yılında Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Hukuku Anabilim Dalında yüksek lisansını bitirdi. Aynı yıl İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Hukuku Anabilim Dalında doktora eğitimine başladı

2019 yılı Temmuz ayında Batman Mehmet Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne müdür olarak atanan Ceylan, evli ve üçü kız ve biri erkek olmak üzere dört çocuk babasıdır