Gülten Demir BİLEN

Gazeteci-yazar. 1974 İstanbul doğumlu. 1991 yılı Pertevniyal Lisesi mezunu. 1993 yılında Abdurrahman Şen’in yönetimindeki Kültüre Sanata Edebiyata Cemre dergisiyle meslek hayatına başladı.

Kültür Dünyası, Sarmaşık Kültür, Kafdağı gibi dergilerde yazdı. 1995-2001 yılları arasında Yeni Şafak Gazetesi’nde muhabirlik ve kültür sanat sayfasında editörlük yaptı. TÜRSAK'ta sinema seminerlerine katıldı. Semerkant Aile ve Gerçek Hayat dergisinde dosya haber ve röportajlara imza attı. Medyasofa Girişim Grubu’nun kuruluşunda ve bir dönem yönetiminde bulundu. Film Arası dergisinin kurucu ekibinde yer aldı ve kapak röportajları yaptı. İstanbul 2010 Kültür Başkenti kapsamında çekilen Aziz İstanbul belgeselinin senaryosunu kaleme aldı. “Gazilerin Dilinden Çanakkale” ve “Ruşen Eşref, Atatürk ve Çanakkale” adlı iki kitabı yayınlandı. 2011 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Basın/Röportaj dalında, 2015 yılında da sanat yazıları ESKADER ödülüne değer bulundu. Okçular Tepesi kitabının editör ekibinde yer aldı. Milli Mücadele’nin Cesur ve Kayıp Kadınları kitabının metin yazarlığını üstlendi. 2017 yılında “Sağ Yanımda Aşk” adlı biyografi kitabı yayınlandı. 2011-2016 yılları arasında Star gazetesinde kültür sanat muhabirliği ve kitap eki editörlüğü yaptı.

Halen Star Gazetesi Haftasonu eklerini yönetmektedir. Kudüs Platformu'nun yönetim kurulu üyesidir.