Adem YILMAZ

1974 yılında Kayseri’nin Develi ilçesinde doğan Adem Yılmaz, ilkokulu köyünde tamamladıktan sonra ortaokul ve liseyi Develi İmam Hatip Lisesi’nde 1992 yılında birincilikle tamamladı. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fransızca Kamu Yönetimi Bölümünden 1998 yılında mezun oldu. Galatasaray Üniversitesinde Avrupa Birliği Ekonomisi konusunda yüksek lisansını yaptı.

Türkiye’nin önde gelen şirketlerde araştırma geliştirme ve inovasyon konularında orta ve üst düzey yöneticilikte bulundu. Ülkemizde yeni nesil inovasyon ve girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkıda bulunmak için bireysel ve kurumsal faaliyetler gerçekleştiriyor. Bu alandaki birikimlerini ÖNDER’de Bilim ve Teknoloji Komisyonunda katkı sağlayarak sürdürüyor. Lise ve üniversite yıllarında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görevler yapan Yılmaz, Tüm Sivil Havacılar Derneği (TÜSHAD) ve Başakşehir İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği’nde (BİHADER) çeşitli görevlerde bulundu.

2019’da yapılan Genel Kurul’da ÖNDER Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi. ÖNDER’de ayrıca Kültür ve Sanat komisyonuna da katkı sağlayan Adem Yılmaz evli ve 3 çocuk babasıdır.