ÖNDER Akademi Sosyal Bilimler Eğitim Programı

Modern dünyada karşı karşıya kaldığımız meselelere Müslümanca bakmak ve bu doğrultuda çözüm arayışı içinde olmak yeryüzünde varoluş gayesinin şuurunda olan ve vakti kuşanan her ilim yolcusu için bir gerekliliktir. Bu doğrultuda çalışmalarını yürütecek olan Önder Akademi Sosyal Bilimler Eğitim Programı, insanı, toplumu ve içinde yaşadığı dünyayı tanımak ve anlamak üzere bir bakış açısı ve birikim sunmayı amaçlamaktadır.

Eğitim programında ilk seneden itibaren alanında uzman hocaların verdiği seminerler ve atölyelerin yanı sıra, grup çalışmaları, çeşitli eğitim destekleri, geziler ve kamplar da yer almaktadır. Ayrıca Eğitim Programı, öğrencilere lisansüstü eğitimlerinde ihtiyaç duyacakları yöntem, araştırma, yazım ve sunum teknikleri gibi temel becerileri kazanmalarını sağlayacak uygulamalı seminerleri de kapsamaktadır.

2019 Bahar Dönemi Ders Programı

Ders Kodu

Ders Adı

Süre

TS101

Toplum ve Siyaset Modülü

7 Hafta

İC101

İslam Coğrafyası Modülü

7 Hafta

AYT101

Akademik Yazım Teknikleri Modülü

4 Hafta

Program Başlangıç Tarihi: 2 Mart 2019

Program Başvuru Tarihleri: 15-21 Şubat 2019

Mülakat Tarihi: 22-23 Şubat 2019

Ders günü ve saatleri: Cumartesi günleri 9.30-13.00

Sık Sorulan Sorular

Başvuru Formu

ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI

Eğitim Programını farklı kılan ve çalışmalarındaki verimliliği artıran bir unsur olarak grup çalışmalarını önemsemektedir. Programın temel amaçlarından birisi katılımcıların okuma, çözümleme ve mukayeseli değerlendirmelerde bulunabilmelerini mümkün kılacak bir donanım kazanmalarıdır. Programda merkezi konumda yer alan danışmanlık sistemi ise her bir katılımcının ilmî ve fikrî donanımının yanı sıra kişisel gelişimi için de rehberlik almasını mümkün kılmaktadır. Programda her öğrenci grubu (10-15 kişi) yıl boyunca çalışmalarını bir danışman nezaretinde sürdürmektedir.