ÖĞRETMEN KOMİSYONU TOPLANTISI YAPILDI

11 Şubat 2019

Önder İmam Hatipliler Derneği Öğretmen Komisyonu İstanbul Bölge Toplantısı ÖNDER Genel Merkezi’nde yapıldı.

9-10 Şubat 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen toplantıya Gaziantep, Kütahya, Mersin, Manisa, Edirne, Balıkesir Bursa, Yalova, Düzce ve Kocaeli’nin de aralarında bulunduğu 16 il katıldı.

ÖNDER’im OKU’yorum

Toplantıda, Öğretmen Komisyonu’nun amaçları ve bölge toplantıların yapılış amaçları ele alındı. Daha sonra 7 Aralık 2018 tarihinde başlatılan ve 16 Haziran 2019’a kadar devam edecek olan “ÖNDER’im OKU’yorum” projesi hakkında bilgilendirme yapıldı. Proje çerçevesinde ÖNDER Öğretmen Komisyonu tarafından oluşturulan yaklaşık 100 kitaplık listeden kitapları sınıf seviyelerine göre seçen Öğretmen Komisyonu Başkanları, 5 kitabı kendi okullarında okuma grupları oluşturup okuyorlar ve bir araya gelip tahlillerini yapıyorlar. Ardından okuma grubuna katılan tüm öğrenciler kitabın özetini çıkarıyor. Bu süreçte her bölgeden en iyi 5 kitap özeti seçilerek ÖNDER Genel Merkez’e gönderilecek. Proje sonunda 30 en iyi kitap özeti seçilerek çeşitli ödüller verilecek. Proje, “Otobüste, metroda, kafede, kantinde, piknikte, evde kitabını yanına al. Okuyoruz her zaman her yerde” sloganıyla düzenleniyor.

Eskilerle yeni öğretmenler bir arada

Toplantıda ayrıca, “Nasihatim Vasiyetimdir” adı altında başlatılan ve imam hatip camiasında emeği geçen, imam hatipte öğretmenlik yapmış emektar hocalarla imam hatip okullarındaki öğretmenlerin buluşturulması projesi çerçevesinde bir program da yapıldı. Tecrübe aktarımı şeklinde gerçekleştirilen toplantıların bu ayki konuğu ise Diyanet İşleri Eski Başkanı ve geçmişte imam hatip okullarında öğretmenlik yapan Tayyar Altıkulaç oldu. Altıkulaç bir yandan yaşadıkları tecrübeleri anlatırken bir yandan da genç öğretmenlere bir öğretmenin nasıl olması gerektiğine ilişkin bilgiler aktardı.

Tarihi yarımada gezisi

Programda ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu da öğretmenlere hitap etti. Organizasyonun ikinci gününde ise toplantı kısmının tamamlanmasıyla birlikte Öğretmen Komisyonu Başkanları tarihi yarımadada bir gezi yaptı. Bu çerçevede Topkapı Sarayı, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı ve Sultanahmet Camii ziyaret edildi.

6 bölge toplantısı yapıldı

İstanbul’da Öğretmen Komisyonu Bölge Toplantısı olarak gerçekleştirilen program, bugüne kadar Van, Erzurum, Malatya, Aksaray ve Denizli illerinde de yapıldı. Bölge toplantılarına toplamda 45 ilden öğretmen komisyonu başkanları katıldı.