03 Aralık 2022
KONYA’DA 750 HAFIZ İCAZET ALDI

KONYA’DA 750 HAFIZ İCAZET ALDI

03 Aralık 2022

KONYA’DA 750 HAFIZ İCAZET ALDI

Konya Mustafa Büyükkaplan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde hafızlıklarını tamamlayan 750 öğrenci icazetlerini aldı. Törende konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Hafızlık, kişi için bir iftihar vesilesi olduğu kadar toplumdaki görünmez önemli payelerden biridir" dedi.

Karatay Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen İcazet Merasimi’ne TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Milli Eğitim Bakan Yardımcıları Nazif Yılmaz ve Osman Sezgin ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan katıldı.

İftihar vesilesi

Törende konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kur'an-ı Kerim'i ezberlemenin her faniye nasip olmayan özel bir kazanım olduğunu belirterek, "Hafızlık, kişi için bir iftihar vesilesi olduğu kadar toplumdaki görünmez önemli payelerden biridir" dedi. Hafızları tebrik eden Şentop, öğrencilerin, icazetle taçlanan başarılarının bundan sonraki hayatlarında da devam etmesini diledi.

Peygamber varisi sizlersiniz

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da "Gönlüm ister ki camilerimizin mihrapları, minberi ve kürsüleri hafızlarla süslensin. İmam hatip liselerinde hafız öğretmenlerimiz olsun. İlahiyat fakültelerimizde hafız doçentlerimiz, profesörlerimiz ders versin" dedi. Erbaş, hafızların İslam'ın davetçileri olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Hafızlar, Peygamber Efendimizin yerine getirmiş olduğu vazifeleri, omuzlarına emanet almış kişilerdir. Birer şahit olarak, müjdeci, uyarıcı, davetçi, tebliğci ve mürşit olarak İslam'ı bütün insanlığı aydınlatmak için birer ferdi olacağız, neferi olacağız.”

Paylaş

DİĞER HABERLER