29 Ekim 2022
TÜRKİYE’NİN ÖNDERLERİ 4. YILINDA

Türkiye’nin Önderleri, “Geleceğe Yön Verir” sloganıyla çıktığı eğitim serüveninde dördüncü yılına giriyor. 29 Ekim 2022’de başlayacak yeni dönemde 2 bin yeni öğrencisi ile birlikte 3 bin 500 kişi ile yoluna devam edecek.

29 Ekim 2022

Lise öğrencileri için bir eğitim ve kişisel gelişim programı olan Türkiye’nin Önderleri dördüncü yılına ulaştı. 2019 yılında başlayan program, 3 yıllık ve 6 dönemlik olarak planlandı.

Koçlar eşliğinde eğitim

Gençlerin bir lider eşliğinde haftalık ve aylık periyotlara göre eğitim gördüğü programda, okuma, izleme, gezme ve tahlil etme bölümleri bulunuyor. Bir yıllık programı tamamlayan gençlerden başarılı olanlar sertifikalarını alarak bir üst programa devam ediyor. Projenin çağrısında ise, “Seni aydınlık gelecekleri inşa edecek bir keşfe davet ediyoruz. Bu yolculukta kitap, film, makale, belgesel, okuma, tahlil programları şehir içi-şehir dışı geziler, kamplar, kültürel sanatsal sportif programlar var. Sosyal sorumluluk projeleri, kişisel yetkinlikleri keşfetme ve sosyal becerileri geliştirme üniversiteli koçlar eşliğinde sana eşlik edecek” ifadeleri yer alıyor.

3 bin 793 başvuru

“Kendini keşfetmeye hazır mısın?” çağrısıyla yeni öğrencilerini bünyesine dahil eden Türkiye’nin Önderlerinde gençler birlikte okuyor, izliyor, tahlil ediyor, geziyor, keşfediyor ve eğlenerek öğreniyor. 3 yıllık program, geçen sene ilk mezunlarını verdi. Toplam 3 bin lise öğrencisi, 300 üzerinde üniversite öğrencisi lider var. Türkiye’nin 30 ilinde devam eden projenin yeni dönem açılışı 29 Ekim’de yapılacak. Programa aynı şehirlerden 3 bin 793 başvuru yapıldı.