TEKNO ÖNDER BİLİM SÖYLEŞİLERİ BAŞLADI

Kadıköy Gözcübaba Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilerin teknolojiye olan ilgilerini artırmak amacıyla bir söyleşi düzenlendi. ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Bilim ve Teknoloji Komisyonu tarafından okullarda kurulan Tekno ÖNDER Kulübü kapsamında düzenlenen söyleşide Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Uğur Çevik, Nükleer Enerji Politikaları üzerine öğrencilerle bir araya geldi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, T3 Vakfı ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında imam hatip okullarında bilim ve teknoloji farkındalığını artırmak adına söyleşiler yapılmaya başlandı.

Türkiye’nin enerji politikaları

ÖNDER 'in yeni kurulan komisyonu Bilim ve Teknoloji Komisyonu okullarda Tekno ÖNDER adı altında çalışmalar yapmaya başladı. 12 okulda Tekno ÖNDER Kulübü kurulduktan sonra bu kulüp çatısı altında yapılması planlanan söyleşilerin ilki de gerçekleşti. Bilim ve Teknoloji Haftası dolayısıyla 13 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen ilk söyleşi Kadıköy Gözcübaba Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı. Söyleşide Prof. Dr. Uğur Çevik öğrencilere dünya enerji politikaları ve uluslararası ilişkilere buna göre nasıl yön verildiğini anlattı. Çevik, Türkiye’nin enerji politikaları hakkında da öğrencilere bilgi verdi.

Bilim, teknoloji, yazılım...

12 okulda Tekno ÖNDER adı verilen bilim ve teknoloji kulüplerinin açılmasının ardından başlayan Tekno ÖNDER Bilim Söyleşileri, diğer imam hatip liseleriyle devam edecek. Okullarda yapılan söyleşilere bilim, teknoloji, yazılım, bilişim gibi alanlardan yetkin isimler getirilerek, öğrencilerin teknolojiye olan ilgilerini artıracak çalışmalar yapılacak.