SATRANÇTA FİNAL İÇİN YARIŞACAKLAR

21 Şubat 2019

TOKİ Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Küçükçekmece, Silivri, Güngören İlçelerinin özel ve devlet okullarının katıldığı Türkiye Satranç Federasyonu ve Gençlik Spor Bakanlığı organizasyonunca gerçekleştirilen turnuvada tam puanla birinci oldu. Okul takımı önce il birinciliği ardından da başarılı olursa Türkiye şampiyonası için yarışacak.

Geçtiğimiz yıl İstanbul İl birinciliğini elde edip Türkiye bölge müsabakalarında yarışarak 4. olan TOKİ Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu, bu yıl da finale kaldı. Okul takımı 6-8 Mart 2019 tarihlerinde İstanbul İl turnuvasına katılarak yarışacak.

Özel okullarla yarıştılar

Şampiyonaya katılan tek imam hatip ortaokulunun müdürü Ramazan Ayan, 2023 eğitim vizyonu çerçevesinde öğrencilerin yetenek ve istidatları doğrultusunda atölyeler oluşturduklarını söyledi. Satranç atölyesinin de bunlardan biri olduğunu kaydeden Ayan, “Geçtiğimiz yıl oluşturduğumuz satranç atölyesinde öğrencilerimiz eğitimlerini aldılar, halen de eğitimleri devam ediyor. Birçok turnuvalarda başarı gösterdiler. Özellikle bu işe bütçe ayırıp yatırım yapan özel okulların öğrencileriyle yarışıp başarılı oldular” dedi.

Satranç, okçuluk, yazılım

Bu yıl da il birinciliği ve Türkiye şampiyonası için yarışacaklarının altını çizen Müdür Ayan, okullarında öğrenciler için oluşturdukları başka atölyeler ve faaliyetlerin de olduğunu aktardı. Ayan, “Örneğin yazılım ve arduino atölyesi, okçuluk atölyesi, fikir atölyeleri, okuma grupları, sosyal yardımlaşma ve dayanışma kulübü oluşturduk. Amacımız evlatlarımızı mutlu, başarılı, milli ve manevi değerlere sahip bireyler olarak yetiştirmek” diye konuştu.