ÖNDER GENEL BAŞKANI BEKİROĞLU SİVAS’TA

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Sivas’ta bir dizi temasta ve ziyaretlerde bulundu. Sivas ÖNDER Başkanı Hüseyin Duman ile birlikte Sivas Valisi Salih Ayhan ve Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ı ziyaret eden Bekiroğlu program dahilinde imam hatip liselerindeki öğrencilerle biraraya gelerek hasbihal etti.

Sivas’taki programının ilk durağında Sivas Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret eden Halit Bekiroğlu, okul müdürü Abdussamet Şimşek’ten  okuldaki sosyal kültürel etkinlikler hakkında bilgi aldı. Daha sonra 12. Sınıf öğrencileriyle sohbet eden Bekiroğlu, “Geleceğe hazırlanmak” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. Gençlere üniversiteye hazırlık evresiyle ilgili motive edici bazı konuşmalar yapan Bekiroğlu, özellikle kalan 3 aylık süreci iyi değerlendirirken arzu ettikleri meslek odaklı meseleye bakmaları gerektiğin söyledi. Üniversiteye girseler de girmeseler de iyi bir insan, iyi bir Müslüman olmalarının daha önemli olduğunu kendilerine hatırlattı.

Sanatla uğraşın gönlünüz zenginleşsin

Konuşmasında her öğrenciye bir sanat dalıyla uğraşmalarını tavsiye eden Bekiroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu konuda çok özet ve güçlü bir formül söyleyeyim. Aklımız Allah’ın büyük bir lütfu, aklımızı sürekli canlı ve diri tutmanın yolu kitap okumaktan geçer. Birincisi zihin. İkincisi beden; bedenimizi sporla geliştireceğiz. Üçüncüsü ruhumuzu zenginleştireceğiz, ruhumuzu da maneviyat ve sanatla geliştireceğiz. Maneviyat ve sanat gönlümüzü zengin yapıyor. Bir imam hatipli tembel olmaz, pısırık olmaz, imam hatipli diri olur, canlı olur. Beden olarak da zihin olarak da gönül olarak da canlı olur. Siz  gönlünüzü ne kadar zengin ederseniz o kadar mutlu olursunuz. Bir Mevlana, bir Yunus Emre bütün dünyayı gönlüne sığdırmış. Gönlümüzü açalım, insanlara faydalı olmaya çalışalım hayat boyu mutlu oluruz. Hayatta zorluklar olacak, bütün bu zorlukları bunları yaparak aşarız. Yoksa ilk barikatta tökezler kalırız.”

Özgüvenle hareket edin, algılara aldanmayın

Öğrencilerle sohbetinde onlara “İmam hatiplerin oranı yüzde kaç?” diye soran ve cevaplarını alan Halit Bekiroğlu, “Arkadaşlar, oran sizin de tahmin etmediğiniz gibi sadece yüzde 14. Bugün medyayı takip ettiğinizde dağ taş imam hatip olmuş gibi bir algı var. 28 Şubat’ta bu oran yüzde 10’du” dedi. Gençlere özgür düşünmeleri ve kendi algılarını oluşturmalarını öğütleyen Bekiroğlu, konuşmasında şunları aktardı: “O zaman imam hatiplerle ilgili şöyle düşünülüyor böyle düşünülüyor umurunuzda olmaz. Biz yeter ki kendimizi iyi yetiştirelim; matematikte, fizikte, kimyada siyerde, müzikte iyi yetiştirelim. Bu algıların bir kıymeti kalmaz. Siz duruşunuzla ve yapıp ettiklerinizle iyi insan olacaksınız. Siz insan olmanızla en büyük mesajı vereceksiniz. Bu olumsuz propagandaların hepsi o zaman ortadan kalkar.”

Öncü nesiller olacaksınız

Konuşmasına, “İmam hatipte okuyan kardeşlerimiz ilerde öncü bir nesil olacak” sözleriyle devam eden Bekiroğlu, geçmişte de öyle olduğunu bu okullardan akademiden diplomasiye siyasete kadar birçok alanda isimler yetiştiğini söyledi. Bugün bu sıralarda oturanların 20-30 yıl sonra bu ülkeye yön vereceklerinin altını çizen Bekiroğlu, şöyle konuştu: “Şu an belki kendinizi küçük görüyorsunuz. Bir kişiyle ne olacak. Bu bir kişiyle, üç kişiyle başlayacak; dalga dalga bütün ülkeyi etkileyecek. Bugün bir milyon 400 bin imam hatipli var. Bunların içerisinde farklılıklar olacak, akademik olarak başarılı olamayan ama sosyal faaliyette başarılı olan, bir spor dalında başarılı olanlar çıkacak, sanatta başarılı olan olacak, insan ilişkilerinde başarılı olanlar olacak. Not önemli, proje okulundaysanız başarılı olmanız önemli. Elinizden geldiğince gayret edeceksiniz ama sonra başarılı olamazsanız hiç üzülmeyin. Çalışın gayret edin, sonuç çok önemli değil. Herkes kendi gücü ölçüsünde sorumludur, bu gücümüzü sonuna kadar zorluyor muyuz önemli olan odur.”

Ahmet Akgül Hocaefendi’yi ziyaret

Program çerçevesinde daha sonra Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve Belediye başkan yardımcısı Ahmet Özaydın’ı ziyaret eden ve hediye takdiminde bulunan Halit Bekiroğlu, bu ziyaretin ardından İhramcızade Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilerle biraraya geldi. Burada ise öğrencilere imam hatipli olmak konulu bir konferans verdi. Özellikle gençlerin tarihlerini bilerek bugünü de iyi anlayarak geleceğe hazırlanmaları gerektiğini söyledi. Daha sonra Vali Salih Ayhan’ı ziyaret eden Halit Bekiroğlu ve beraberindeki ekip, özellikle sivil toplum alanının etkili ve verimli kullanılmasına ilişkin müzakereler yaptı.

Daha sonra imam hatip lisesi meslek dersleri öğretmen ve idarecileri ile bir nesil yetiştirmek konulu söyleşiye katılan Bekiroğlu’nun Sivas Öğretmenevi’nde gerçekleşen programına MEB Genel Müdürleri Hamza Aydoğdu ve Cem Gençoğlu ile Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı da iştirak etti.

Dernek binası ve İkra Kitap`ı ziyaret ederek projeyle ilgili bilgi alan Bekiroğlu, Sivas’taki son durağında bölgenin kanaat önderlerinden Ahmet Akgül hocaefendiyi ziyaret ederek fikirlerinden istifade etti ve duasını aldı.