{{200}}''{{201}}

ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, ÖNDER Genel Başkan Yardımcıları Ali Yıldız, Serap Dönmez, Süleyman Köse ve ÖNDER ve Genç ÖNDER Yönetim Kurulu üyelerinin katılım sağladığı bölge toplantıları Şanlıurfa ve Hatay illerinde gerçekleştirildi.

\r\n\r\n

Şanlıurfa'da yapılan bölge toplantısına Şanlıurfa, Adıyaman ve Diyarbakır ÖNDER yönetim kurulu üyeleri ve temsilcileri katıldı. Mezun derneklerin yaptığı çalışmaların değerlendirildiği ve yeni dönemde yapılacak olan çalışmaların ve projelerin istişare edildiği toplantıda ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu bir konuşma yaptı.

\r\n\r\n

“Eğitime Bütüncül Yaklaşmak Gerekir”

\r\n\r\n

İmam Hatip okullarının sorunlarını ele alırken parçacı yaklaşımlardan ziyade meseleyi bütüncül olarak ele almak ve bununla ilgili çözüm yolları aramak gerektiğini ifade eden Bekiroğlu, "İmam hatip mezun derneklerinde ve okullarda daha çok kişiyi bu bereketli çalışmaya dâhil edip, bu davaya yeni kardeşlerimizi katmalıyız. Derneklerimizin gerek yönetimleri gerekse yaptıkları faaliyetleri dar bir çevre ve çerçeveye sıkışıp kalmamalı. Beraber yol yürüdüğümüz kardeşlerimizin hata ve kusurları onlarla yol ayrımına gitmemize sebep olmamalıdır. Aksine birbirimize kenetlenmeli ve destek olarak hep beraber bu kutlu yolda yürümeye devam etmeliyiz" şeklinde konuştu.

\r\n\r\n

İmam hatip gençliğinin arzu edilen karakter ve ahlaka ulaşması noktasında aceleci ve ön yargılı olmamak gerektiğinin altını çizen Bekiroğlu, "Gençlere güvenmeli, onların beklentilerine cevap vermeli ve inanmalıyız. Bu konuda aceleye mahal vermeden sabırla çalışmaya devam etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

\r\n\r\n

Şanlıurfa'da gerçekleşen Bölge Toplantısı ve Olağan Genel Kurul'un ardından Nizip ilçesine hareket eden heyet burada imam hatip mezun dernek temsilcileriyle bir araya geldi. Nilder (Nizip İmam Hatip Liselileri Derneği) merkezinde  dernek başkanı Yaşar Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Bekiroğlu, bir takım istişareler yaparak dernek binasında incelemelerde bulundu.

“Gençlere İnanıp Güvenmeliyiz”

\r\n\r\n

Bekiroğlu, Sultan Abdulhamidhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yapılan programda Nizip'te eğitim veren İmam Hatip Lisesi müdür ve yardımcıları ile Nilder üyeleriyle bir araya geldi. İmam hatip okullarının durumunun değerlendirildiği programda bir konuşma yapan Halit Bekiroğlu, "İmam hatip konusunda parça parça bakmadan bütün olarak olayları ele alıp çözmeye çalışmalıyız. Hayat belli olaylardan ibaret değil, yüzyıllık akış var. İmam hatip bu yüzyıllık akışta büyük bir davadır, ilmek ilmek işlenerek bu dönemlere gelindiğini biliyoruz. Rehavete düşmeden, tembellik yapmadan çalışarak ve inanarak yolumuza devam etmeliyiz. Geçmişte büyük düşünerek, inanarak, gençlerle yürüyerek bugünlerin temeli atıldı. Günün sonunda fotoğrafın bütününe baktığımızda çalışanların kazandığına şahit oluyoruz. Biz de bugün çalışır, inanır ve gençlerimiz ile yürürsek gelecekte büyük çıktılarımız olacaktır" şeklinde konuştu.

\r\n\r\n

ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ve beraberindeki heyetin son durağı Birecik ilçesi oldu. Birecik'te imam hatip okullarının mezun dernek temsilcileriyle buluşan heyet derneklerin sorunlarını ve taleplerini masaya yatırdı.

27 Mezun Derneği’nin Katıldığı Hatay Bölge Toplantısı

\r\n\r\n

Hatay İmam Hatip Okulları Mezunları ve mensupları Derneği HATİM-DER’in ev sahipliğinde Antakya Öğretmenevinde gerçekleşen bölge toplantısına ise Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis ve Hatay illerinde hizmet veren toplamda 27 mezun derneği ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

\r\n\r\n

ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü M. Cemil Şensöz, KYK İl Müdürü İhsan Yılmaz, MKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Turan, ÖNDER Yönetim Kurulu Üyeleri, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, Tügva, Hayrat, Nergis, Kaşifan, Öncüspor, Bölge Mezun Dernek Başkanları ve dernek üyelerinin katıldığı toplantı, sabah kahvaltısı akabinde HATİM-DER Başkanı Mehmet Yolcu’nun dernek faaliyetlerinden bahsettiği açılış konuşmasıyla başladı.

Sorunlardan Şikâyetçi Olmak Yerine Çözüme Odaklanmalıyız

\r\n\r\n

Dernek çalışmaları ve faaliyetleri ile ilgili istişarelerin yapıldığı koordinasyon toplantısında bir konuşma yapan ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, “Bugün imam Hatip Okullarımıza umutla bakıyoruz. Buradan medeniyetimizi inşa edecek bir nesil yetişeceğine inanıyoruz. Bu konuda herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Bugün burada genelde eğitim meselesi, özelde ise imam hatip okullarındaki eğitimi konuşmak için bir araya geldik. Elbette eğitim konusunda birçok eksiğimiz var. Sadece sorunlardan şikâyetçi olup çözüme destek olmamak en büyük sorundur. Bu yüzden hep birlikte çözüm odaklı çalışmalıyız, öğrenilmiş çaresizlik sendromundan kurtulup bulunduğumuz makamda ve mekânda cemiyete faydalı bireyler yetiştirmeye ve eğitim sürecine nasıl katkı sağlayabiliriz bu konuya odaklanmalıyız” dedi.

\r\n\r\n

“Son Nefesimize Kadar Kendimizi Yenilemeliyiz”

\r\n\r\n

Eğitimde ailenin ve sosyal çevrenin rolüne vurgu yapan Bekiroğlu “Bugün eğitim meselesine parçalı bakmakla hata yapıyoruz çünkü eğitim okuluyla, idarecisiyle, öğretmeniyle, velisiyle bir bütündür. Bir probleme odaklanıp diğer problemleri görmezden gelerek eğitim sorununu çözemeyiz. 28 şubat dolayısıyla kaybedilmiş yılların telafisi bir anda olmuyor. Fotoğrafın bütününü görerek eğitim konusuna katkı sağlamaya gayret etmeliyiz. İmam Hatip Meselesine hizmet eden sivil toplum kuruluşları olarak eğitimin anne karnından başladığı bilinciyle hareket etmeliyiz. Son nefesimize kadar kendimizi yenilemeliyiz. Bizler sürekli kendini yenilememizi emreden bir dinin müntesipleriyiz” şeklinde konuştu.

\r\n\r\n

Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Turan’ın eğitimin önemine değindiği selamlama konuşmasının ardından katılımcıların soru cevap faslı ile birinci oturum sona erdi.

\r\n\r\n

Programın ikinci oturumunda ise derneklerin kurumsal kapasitelerinin arttırılması üzerinde duruldu. İl ve İlçe mezun dernek başkanlarıyla Teşkilatlanma, Gençlik, Okul Aile Birliği ve Kültür Sanat komisyon üyelerinin katılım sağladığı komisyon toplantıları gerçekleştirildi. Program hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

\r\n