AKİF GİBİ ÇOK YÖNLÜ OLMALIYIZ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehit Polis Mustafa Erdoğan Ortaokulu’nda düzenlenen Mehmet Akif Ersoy’u anma programında öğrencilere hitap eden ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, öğrencilerden Akif gibi çok yönlü olmalarını istedi. Bekiroğlu, “Bir taraftan kendi mesleğimizde uzmanlaşırken bir taraftan da kültürden sanata, spordan sosyal aktiviteye, şiirden edebiyata kadar kendimizi Akif gibi çok geniş bir yelpazede yetiştirmemiz lazım” dedi.

\r\n\r\n

İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un 82. ölüm yıl dönümü nedeniyle okudukları hatmi şerifin duasını Akif’in kabri başında yapan İBB Şehit Polis Mustafa Erdoğan Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, okulun konferans salonunda da bir anma programı düzenledi. Programa ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, AK Parti İstanbul eski Milletvekili Harun Karaca, Genç Memur-Sen İstanbul İl Başkanı İbrahim Aydınlı,  Türkiye Maarif Vakfı Bükreş Okul Müdürü Murat Kördemir ve okul müdürü Oğuz Aydoğan katıldı.

Değerlerimizin kıymetini bilelim

\r\n\r\n

Konuşmasında Mehmet Akif Ersoy’un dopdolu ama çileyle bitmiş hüzünlü bir hayatı olduğunu belirten Halit Bekiroğlu, “Buradan çıkarabileceğimiz birinci ders, kendi insanımızın değerini bilmeliyiz. Kendi değerlerimizin kıymetini bilmeliyiz. Bu coğrafyanın Anadolu’nun daha geniş anlamda İslam dünyasının değerlerini bilmeliyiz, tanımalıyız. Onların verdiği mücadeleyi iyi anlamaya çalışmalıyız” dedi. Bugün de aramızda çok kıymetli şairlerin, yazarların olduğunu ancak bunların bir kısmının mahzun ve kıyıda köşede kalmış olduğunu belirten Bekiroğlu gençlere şu çağırıyı yaptı: “İnşallah siz fırsat buldukça o şairlerimizi, düşünce insanlarımızı ziyaret edin, onları okulunuza davet edin. Onları yalnız bırakmayın. Kitaplarını okuyarak, şiirlerini okuyarak, eserlerini okuyarak da onları yalnız bırakmamış olursunuz. Sezai Karakoç gibi Nuri Pakdil gibi Cahit Zarifoğlu gibi nice güzel şairlerimiz var. Bu şairlerimizi düşünce insanlarımızı sürekli okuyalım, onları hatırlayalım, onları yaşatalım.”

\r\n\r\n

Hem doğuyu hem batıyı bilelim

\r\n\r\n

Akif’in hem doğuyu hem batıyı bilen çok yönlü bir insan olduğunu hatırlatan Bekiroğlu, “Hem çok iyi Fransızca konuşurdu yazardı çizerdi ama aynı zamanda bizim dilimizi Osmanlıcayı Arapçayı Türkçeyi Farsçayı çok iyi bilir, anlardı ve yazardı. Bizim çok yönlü yetişmemiz lazım Akif gibi” dedi. Hem doğuyu bilen hem de batıyı bilen tanımlamasının altını çizen Bekiroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece batıyı bildiğimizde kendi köklerimizden uzak kalırız, kendimizi tanımamış oluruz. Sadece kendimizi bilip başkalarını bilmediğimizde bütün dünyayı kendimizden ibaret sanırız. İkisi de yanlış. Hem doğuyu bileceğiz hem batıyı bileceğiz. Hem kendi medeniyetimizi bileceğiz hem de diğer medeniyetleri bileceğiz."

Dert sahibi olmak önemli

\r\n\r\n

Mehmet Akif Ersoy’un dertli bir insan olduğunu ve dert sahibi olmanın onu çok yönlü yaptığını kaydeden Bekiroğlu, dert sahibi olmanın aynı zamanda insanları çok geniş bir ufka sahip kıldığını da ekledi. Öğrencilere ufuklarının ve yüreklerinin Akif gibi geniş olmasını öğütleyen Bekiroğlu, “Bir taraftan bütün ülkemizi severken, ülkemizin bütün değerlerini severken bir taraftan da bütün İslam dünyasını sevmemiz, orayı kuşatmamız lazım. Daha geniş anlamda bütün insanlığa nasıl huzur gelebilir. Yarın öbür gün yaptığımız meslekle ya da şairlikle edebiyatçılıkla sporculukla biz nasıl insanlığa güzel bir proje sunabiliriz, insanlığa nasıl bir çözüm bulabiliriz diye düşünmemiz lazım” diye konuştu.

Dergi, çay  sohbeti sözü

\r\n\r\n

Öğrencileri okulda çıkardıkları dergi için de tebrik eden Bekiroğlu, “Dergi çıkınca da inşallah bir dergi, çay sohbeti yaparız, Vadinin Sesi’ni inşallah birlikte görmüş oluruz” dedi. Dergiyi niçin önemsediğini anlatan Bekiroğlu şunları söyledi: “Akif çok iyi bir dergiciydi. Önce Sırat-ı Müstakim’i çıkarttılar, daha sonra Sebilürreşad dergisi olarak devam etti. Ve bugün o dergi bizim üniversiteden bir arkadaşımız Fatih Bayhan tarafından çıkarılıyor. O sohbete Fatih beyi de çağırır birlikte dergi sohbeti yaparız. O dergiye hepiniz şiirler röportajlar düşünce yazıları yazabilirsiniz. O zaman Akif’in yolunu sürdürmüş olursunuz.”

\r\n