ÖNDER 13. BÖLGE TOPLANTISI ERZURUM’DA YAPILDI

21 Mayıs 2016

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin öncülüğünde Erzurum, Kars, Ardahan, Gümüşhane Bayburt, Erzincan illerini kapsayan 13. Bölge Toplantısı Erzurum İmam Hatip Mezun Derneği’nin ev sahipliğinde Erzurum’da gerçekleşti.

İmam hatiplerin sorunlarını konuşmak ve çözüm önerileri bulmak için yapılan toplantıya ÖNDER Başkan Yardımcıları Raif Nas ve Serap Sönmez, Erzurum Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, 1. Bölge İdare Mahkeme Başkanı Kemaleddin Özdemir, Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Yaylalı, ÖNDER Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ali Kılıç, ERZİMDER Başkanı Cemil İlbaş ile bölge mezun dernek başkanları, imam hatip okul müdürleri, öğretmenleri ve çok sayıda davetli katıldı.

“İmam Hatip Gençliği Ümmetin Umududur”

Toplantıya video konferans ile katılan ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, imam hatip okullarının, öğrencilerinin ülkenin ve ümmetin umudu olduğunu vurguladı. Bekiroğlu, “İmam Hatip gençliği nasıl ki geçmişte, ülkemizin bütünleştirici unsuru, İslam dininin temsilcisi olduysa, bugün ve gelecekte de bu gençlik, ülkemizin ve ümmetin kurucu unsuru olacaktır. Bizler, bu inanç ve bilinçle gençlerimize hizmet etmeliyiz.” diye konuştu.

İmam Hatip okul ve öğrencilerinin sayılarının artmasından dolayı yapılan nicelik ve nitelik tartışmasının bir kenara bırakılması gerektiğinin altını çizen Bekiroğlu, “Bu gençlerin bizim sorumluluğumuzda olduğunu bilerek gençlere hizmet etmeliyiz." dedi.