11. BÖLGE TOPLANTISI KAYSERİ'DE YAPILDI

07 Mayıs 2016

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin öncülüğünde Kayseri, Yozgat, Tokat ve Sivas illerini kapsayan 11. Bölge Koordinasyon Toplantısı Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği’nin ev sahipliğinde Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yapıldı.

Toplantıya, Önder İmam Hatipliler Derneği Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şişman, ÖNDER Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ali Kılıç bölgedeki imam hatip derneklerinin başkanları, okul aile ve gençlik komisyonu sorumluları ile çok sayıda davetli katıldı.

Teşkilatlanma Derneklerin Bel Kemiğidir

Toplantıda konuşan ÖNDER Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Şişman, ÖNDER çatısı altında bulunan mezun derneklerinin birlikte ve planlı bir şekilde hareket etmesine değindi. Şişman, bölgelerdeki teşkilatlanmanın da önemine vurgu yaparak, mezun dernekleri ile her bir ildeki ve ilçedeki imam hatip okuluna ulaşmadaki önemine dikkat çekti. Şişman, “Teşkilatlanma her kurumun ayakta kalması ve daha çok insana ulaşması için önemli bir bel kemiğidir. Sizlerle birlikte daha organizeli bir şekilde çalıştığımız zaman inanıyoruz ki çok insana ulaşacağız.” diye konuştu.

İmam Hatipliler Her Branşta

Kayseri KİMDER Başkanı Ahmet Yurtlu ise dernek olarak birçok bölgeye ulaşmak için eskisinden daha iyi ve organizeli bir şekilde çalıştıklarını dile getirdi. Yurtlu “Bu toplantıların imam hatip camiasına çok ciddi katkıları var. Burada yaşadığımız bir olayı İstanbul bizden feyiz alarak yaşıyor. Buradan çıkaracağımız sonuçlar bizim için önemlidir.” dedi.

İmam hatiplilerin artık her branşta başarılı olduğunu belirten Yurtlu, “Her şeyin bir baharı ve bir kışı var. Hepimizin yaşadığı hüzünlü ortamlar var. Şuan yaşadığımız itibariyle baharın tadını çıkarmak ve yaptığımız çalışmaların meyvelerini toplamak çok güzel. Biz, imam hatipliler olarak artık bir tık üstteyiz. Şuanda yaptığımız çalışmalarla, okullarımızda ki eğitim kalitesi ve geldiğimiz durum itibariyle şuanda bütün okullarımız muazzam başarılar elde ediyorlar.” şeklinde konuştu.