ÖNCÜPSOR’DA YENİLİKLER KONUŞULDU

17 Kasım 2016

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği bünyesinde çalışmalar yapan Öncü Gençlik Spor Kulübü yönetimi, imam hatipli gençlere yönelik spor faaliyetlerini konuşmak için bir araya geldi.

İBB Zeytinburnu Tesisleri’nde gerçekleşen istişare toplantısına ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Öncü Spor Kulübü Başkanı Hacı Sürmeneli, ÖNDER Eski Başkanı İbrahim Solmaz, ÖNDER Genel Sekreteri Yunus Tekgöçen, Sultangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, ÖNDER ve Öncü Spor yönetimi katıldı.
Yavuz Sultan Selim Camii’si İmam Hatibi Kemal Kızkın'ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantının açılış konuşmasını ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu yaptı. Gençlerde sporun çok önemli olduğunun altını çizen Bekiroğlu, "Öncü Spor Kulübümüzün etkili hamleler yapması gençlerimiz açısından çok önemli ve kıymetli. Bizim görevimiz imam hatipli gençlerimize öncülük etmek, düzenlenen spor müsabakalarında onların Türkiye genelinde güzel başarılara imzalar atmasını sağlamaktır.” diye konuştu.

Bekiroğlu; “Mülteci çocukların sportif yönlerini güçlendirelim”

İzciliğe önem verilmesine de değinen Bekiroğlu, Suriyeli mülteci ailelerin çocuklarına yönelik spor faaliyetlerinin düzenlenerek onların sportif yönlerinin geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bekiroğlu; “Savaşın soğuğundan kaçıp gelen temiz yürekleri elde tutmalı ve onları kaybetmemeliyiz. Onlar bizlere Allah’ın emaneti. Bizler elimizden gelen onlara sunacağımız diğer ihtiyaçların yanından onların kendilerini iyi hissedecekleri spor alanlarını da bularak bu gençlerimizin kendilerini geliştirmelerine destek olmalıyız.” dedi.

Sürmeneli; “Biz gençlerin gönlüne sporla dokunuyoruz”

Öncü Spor Kulübü Başkanı Hacı Sürmeneli ise Öncü Spor’un yaptığı faaliyetler ve çalışma alanları hakkında konuklara bilgi vererek imkânların yetersizliğinden dolayı yapılan bazı çalışmalarda hedefe geç ulaşıldığını dile getirdi.

Sürmeneli; “Bizler spor alanında elimizden geldiğince gençlerimize yön vermeye ve onların daha sağlıklı bireyler olmaları için çabalıyoruz. Elimizden geldiğince çok gönüle spor aracaılığıyla dokunma çabası içindeyiz.” şeklinde konuştu.

Solmaz; “İmam hatipli her alanda olmalı”

ÖNDER Eski Başkanı İbrahim Solmaz, öğrencilere her alanda imkân sunmanın gerekliliğine değinerek; “Kültürde, edebiyatta, sanatta, siyasette ve spor alanında imkânları öğrencilerimize sunmalıyız. İmam hatipliler Türkiye’de eskiden olduğu gibi lokomotif görevi göreceklerdir." dedi.