İMAM HATİPLER ARASI SPOR OYUNLARI BAŞLADI

15 Kasım 2017

İMAM HATİPLER ARASI SPOR OYUNLARI BAŞLADI

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Öncü Gençlik ve Spor Kulübü tarafından imam hatip okulları arasında düzenlenen spor oyunları başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ‘İstanbul İmam Hatip Liseleri Arası Geleneksel ve Modern Spor Oyunları’nda öğrenciler 10 ayrı spor dalında yarışıyor.

İmam hatip öğrencilerinin katıldığı spor oyunlarının ilk karşılaşmaları 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen Teakwondo müsabakaları ile açıldı. Açılış töreninde konuşan Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hacı Sürmeneli, taekwondonun imam hatip camiasında çok yaygın bir spor olduğunu belirterek, “Bu konuda emek veren hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Şu anda sporcularımızdan Türkiye ve Avrupa’da derece yapanlar var. Bu bir ekip işidir, ekip olarak iyi çalışırsanız kazanırsınız, ekibiniz yoksa birşey yapamazsınız. Ben de ekibime teşekkür ediyorum” dedi. Hacı Sürmeneli, 46 kilo bayanlarda dereceye giren Zehra Nur Çakmak, Zehra Gür, Meltem Gündüz ve Sıla Kızılkaya’ya madalyalarını taktı.

Amacımız kardeşlik duygusunu geliştirmek

Tören öncesinde açıklamalarda bulunan Spor Oyunları Genel Koordinatörü Şakir Korkmaz ise, düzenledikleri programın hem imam hatip camiası hem de gençler açısından çok önemli olduğunu söyledi. Spor oyunlarını düzenlemekteki amaçlarının bütün imam hatip okullarındaki öğrenciler arasında birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunu artırma olduğunu belirten Korkmaz, “Gençleri spora teşvik etmek, bununla birlikte sağlıklı bir yaşamın ve sağlıklı nesillerin önünü açmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

10 branşta yarışacaklar

İstanbul’daki 423 imam hatip lisesi ve imam hatip ortaokulunu kapsayan yarışmalarda öğrenciler, 10 ayrı spor dalında yarışacaklar. Bu branşlar arasında, taekwando, karate, mas güreşi, badminton, mangala, masa tenisi, puanlı atletizm, İsveç bayrak yarışı, kros, güreş alanları bulunuyor. Spor oyunlarının ilk müsabakaları ise taekwondoda karşılaşmalarıyla başladı. Kura çekimiyle başlayan programda, öğrenciler kilolarındaki sporcularla eşleştirildi. Daha sonra 9 ayrı sıklette 120 öğrenci rakipleriyle yarıştı. Müsabakalarda 53 bayan ile 67 erkek sporcu karşı karşıya geldi.

Kupa töreni 25 Aralık’ta

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Öncü Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da desteklenen spor oyunları 2 ay sürecek. 1 Kasım 2017 tarihindeki hazırlıklarla başlayan karşılaşmalar, 2017 yılı sonuna kadar okullarda ve spor komplekslerinde devam edecek. Program sonunda 25 Aralık 2017 tarihinde kupa töreni düzenlenecek. Her branşta ilk dörde giren adaylara madalya verilirken, oyunlar sonunda en çok puanı alan ilk üç okul da imam hatip oyunları kupasının sahibi olacak.