İmam Hatip Öğretmenleri Önder’de

30 Temmuz 2015

Din Eğitimi Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanlığı’nın hizmet içi eğitim kapsamında Türkiye Geneli İmam Hatip Öğretmenleri için düzenlediği programda ÖNDER’in misafiri oldular.

Milli Türk Talebe Birliği Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa her ilden katılım oldukça yoğundu. Programa Din Eğitimi Politikalar Daire Başkanı İhsan Erkul, ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, ÖNDER Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr Cihat Demirli ve çok sayıda İmam Hatip öğretmeni katıldı.

GENÇLERE EDEP VE İDEAL VERİN

ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu’nun gelen misafirlere selamlama konuşmasıyla başlayan programda Bekiroğlu kısa bir konuşma yaptı. “Bizim gençlere verebileceğimiz en güzel haslet gençlerimize bir edep ve ideal vermektir. Bilginin yanında biz bilinç dediğimiz, şuur dediğimiz hasleti gençlere kazandırabilirsek bu gençlerimiz bizim geleceğimizi oluşturacaktır. Sizden bir kardeşiniz, bir stk temsilcisi olarak olarak en önemli arzum. Bu gençlerimize bir bilinç kazandırmaya dönük faaliyetlerde bulunmanızdır.” dedi.

ÖĞRETMENLER ÇOK İYİ DEĞİŞİM AJANIDIR

ÖNDER Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Cihat Demirli ise öğretmenlerin öğrencileri üzerinde en iyi rol model olacağına değinerek, “Rol model olmak, bugün kişilik inşasında öğretmenlere düşecek en temel vazife olarak karşımıza çıkmaktadır. Yeni sistemle birlikte değişen aile profili ve öğretmenlere biçilen yeni misyon, sorunu yerinde tespit etmek, öğrenciyi çevresiyle etkileşim içine giren bir insan olarak görmek, örnek olacak davranışlar sergileyerek onlarda değerler inşasına destek olmak bizim şu an için ortaya koyduğumuz en etkili metottur. Çünkü insanların “iyi ol” demekle iyi olmayacağını tarih birçok yerde  bize gösterdi. Öğretmenlerin buna gücü var. Öğretmenlerin iyi bir değişim ajanı olarak ifade edilen örgütsel bir davranış gücüne, dönüşme gücüne sahiptir.” dedi.

Buradaki programın ardından misafirler, Ayasofya, Sultanahmet gibi tarihi ve kültürel mekanları gezerek yetkililerden bilgi aldılar.  Akşam yemeğinde ÖNDER Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen öğretmenler karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.