Esra ÖZDİL

1984’te Kütahya/Tavşanlı’da doğdu. Ortaokula başladığı Tavşanlı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 6 yıl okuduktan sonra, dönemin şartlarının getirdiği bir zorunluluk olarak önce Kütahya/Domaniç İmam Hatip Lisesi’nde daha sonra Manisa/Demirci İmam Hatip Lisesi’nde okuyarak lise eğitimini tamamladı. “Mimarlık” üzerine eğitim aldığı Avusturya/Viyana Teknik Üniversitesi’nden yüksek lisansını da tamamlayarak 2009 yılında mezun oldu. WONDER bünyesinde çeşitli görevler aldı. 2010 yılında Üsküdar Belediyesi’nde göreve başladıktan sonra teknik müdürlüklerde raportörlük, şantiye ve saha kontrollüğü, etüt-projeler şefliği ve müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. Mimari Araştırmalar Enstitüsü Kurucu Üyeleri arasında yer aldı. Halen Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Mimarlık Tarihi ana bilim dalında doktora eğitimine devam eden ve Üsküdar Belediyesi’nde kentsel dönüşüm alanında müdür yardımcılığı görevini yürüten Özdil evli ve bir kız annesidir.