YAZ TATİLİNDE KODLAMA EĞİTİMİ

02 Temmuz 2018

Beykoz Boğaziçi İmam Hatip Lisesi ve Çavuşbaşı İmam Hatip Lisesi öğrencileri yaz döneminde Türk Alman Üniversitesi hocalarından kodlama eğitimi alıyor.

Türk- Alman Üniversitesi, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Beykoz Boğaziçi Anadolu İmam Hatip Lisesi arasında imzalanan ișbirliği protokolünün ardından üniversite bünyesinde öğrencilere yönelik kodlama eğitimi başladı. Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat ve Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay tarafından imzalanan, eğitsel, sosyal, kültürel ve bilimsel alanları kapsayan protokolle Boğaziçi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 20 öğrenci, 21. yüzyılın teknoloji dili olan kodlamayı öğreniyor.

Projelerine kod yazacaklar

İlk dersi Öğretim Üyesi Dr. Burcu Yıldız tarafından verilen C Kodlama Eğitimi’yle öğrenciler, 3 hafta süreyle, Boğaziçi İmam Hatip Lisesi Proje Koordinatörü Hilal Gürkan eşliğinde geliştirdikleri projeler için kod yazacak. Eğitimlerin başlaması dolayısıyla ilk dersi ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, proje ve işbirliğinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek öğrenci ve öğretim üyelerine başarılar diledi.

Hedef Beykoz’dan TÜBİTAK’a varmak

Öğrenciler alacakları kodlama eğitimiyle, ulusal alanda TÜBİTAK, uluslararası alanda AB ve Erasmus projelerine çok daha nitelikli olarak hazırlanmayı ve katılmayı hedefliyor. İmzalanan protokol kapsamında okulun öğretmen ve öğrencilerine yabancı dil eğitimi, teknik ve akademik destek, ulusal ve uluslararası ortak projelerde yer alma ve üniversite kütüphanesinden faydalanma gibi birçok konuda da üniversite yönetimi tarafından destek verilecek. Eğitimlerde, lise ve üniversite öğrencilerini kaynaştıran entegrasyonu sağlayan “Akran Öğretimi Modeli” de uygulanmış olacak.