SARAYBOSNA DİL OKULU SONA ERDİ

18 Ağustos 2018

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği Saraybosna Yaz Dil Kursu sona erdi. Bir ay boyunca Uluslararası Saraybosna Üniversitesi hocalarından ders alan öğrenciler, 17 Ağustos 2018’de derslerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Uluslararası İlişkiler Komisyonu tarafından düzenlenen Saraybosna Yaz Dil Okulu, 22 Temmuz tarihinde başladı.

80 saat dil eğitimi

İngilizceyi hem uzman eğitimciler eşliğinde öğrenip hem de konuşma fırsatına kavuşmak için Saraybosna Yaz Dil Okulu’na katılan lise öğrencileri, programda 1 ay boyunca toplam 80 saat dil eğitiminden geçti. Dersler Uluslararası Saraybosna Üniversitesi hocaları tarafından verilirken öğrenciler gerçekleştirilen tarihi ve kültürel gezilerle de pratik yapma imkanı buldu. Bu çerçevede Srebrenitsa şehitliği, Travnik Kalesi, Ahmiçi Köyü, İbrahim Paşa Medreresi’nin de aralarında bulunduğu pek çok mekan ziyaret edildi.

İngilizce pratik yaptık

Dil okulunda görevli olan isimlerden Sümeyya Turan, “Üniversitenin yaz okulu imkanları çok güzeldi. Öğretmenlerin sadece İngilizce konuşması pratik yapmamızı sağladı” dedi. Bosna’nın sessiz sakin, kendi halinde ve güvenli bir ülke olduğunu aktaran Turan, “Bu yüzden öğrencilerimizi serbest zamanlarında çok kısıtlamadık. Bosna manevi bir şehir. Aliya İzzetbegoviç’in ve şehitlerimizin hayatlarını yaşayarak öğrendik. Bizim için hem gezdiğimiz hem de öğrendiğimiz güzel bir program oldu” diye konuştu.

Dersler ve etkinlikler güzeldi

Kursun katılımcılarından Tuğba Bay, “Saraybosna Üniversitesinin dersleri olsun, düzenledikleri geziler ve programlar olsun hepsi çok güzeldi. Bir aylık süre çok zevkli, eğlenceli ve verimli geçti” dedi. Murat Furkan Ünsal ise, “Dil kursunda önemli kazanımlar elde ettik. Bunun yanısıra kaldığımız üniversitenin sportif faaliyetleri, satranç ve benzeri etkinlikler, gezdiğimiz tarihi ve kültürel yerler çok güzeldi” değerlendirmesinde bulundu.