ŞAMPİYON KIZLAR ÖDÜLE DOYMUYOR

17 Mayıs 2018

Katar’ın Doha kentinde yapılan Uluslararası Münazara Yarışması’nda aralarında Arapça konuşan ülkelerin de bulunduğu 54 ülkeyi eleyerek birinci olan İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri bir şampiyonluk da Türkiye’de aldı. Şampiyon kızlar, 9. Arapça Münazara Yarışması’nın Türkiye birincisi oldu.

11-14 Mayıs 2018 tarihlerinde düzenlenen 9. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları çerçevesinde Arapça münazara yarışması yapıldı. Yarışmada, İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri geçtiğimiz iki yıl gibi bu yıl da şampiyon oldu. Onu Pendik Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri takip etti. Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ise Türkiye 3.’sü oldu. Yarışmalar Kocaeli’de Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Başiskele ilçesindeki The Ness Hotel’de gerçekleştirildi.

13 Mayıs Pazar günü grup elemeleri ile başlayan Arapça Münazara Yarışması, ertesi gün The Ness Hotel’de devam etti. Sabah saatlerinde finalistler arasındaki müsabakalar gerçekleştirilirken, öğleden sonra Türkiye Finali Ödül Töreni’nde dereceye giren öğrencilere madalyaları takdim edildi.