ÖNDER HEYETİ KOCAELİ’DE

14 Mayıs 2018

ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Denetleme Kurulu Üyesi Yusuf Şahin ve Genel Sekreter Yunus Tekgöçen Kocaeli’yi ziyaret etti. KİHMED Kocaeli İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Sebahattin Yamak ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelip istişareler yapan heyet akabinde Kocaeli Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki programa katıldı.

Katar’da düzenlenen 4.Uluslararası Arapça Münazara Yarışması’nda Türkiye’yi temsil eden ve dünya birinciliği kazanan Mehmet Akif Ersoy Kız AİHL öğrencileriyle ve yöneticileriyle sohbet eden heyet, öğrencileri tebrik ederek bir de ödül takdiminde bulundu.

Ardından KİHMED lise okul başkanları ile bir araya gelen Halit Bekiroğlu, gençlerle okul ve aktiviteler üzerine sohbet etti. Halit Bekiroğlu gençlere; “Sorumlu olduğunuz alandaki her bireye ulaşabilecek organizasyonel yapıyı kurmak ve bütüne bakarken detayı, detaya bakarken de bütünü ihmal etmeden her bir öğrenciye ulaşmak en önemli hedefimizdir” dedi.

Bu yıl 10.kez kapılarını açan 10.Kocaeli Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluşan Halit Bekiroğlu ve Yusuf Şahin bir taraftan kitaplarını imzalarken diğer taraftan “Düşünce ve Şiir” üzerine Yunus Tekgöçen’in moderatörlüğünde bir söyleşi düzenledi.

Sözlerine bir şiir okuyarak başlayan Yusuf Şahin, konuşmasında şiire olan tutkusunun nereden ve nasıl başladığına değindi. Şiir ve yazıyla ilgilenmeyi düşünen gençlere tavsiyelerde bulunan Şahin, şiirin “sözü güzel söyleme sanatı” olduğunu da vurguladı. Şahin, “Biz, fikrimizi ve düşüncemizi şiir yoluyla ifade eden bir milletiz. Bizim coğrafyamızın büyük fikir adamları, kitleleri etkileyen düşüncelerini aynı zamanda şiirleriyle de dile getiren büyük şairlerdir.” dedi.

Konuşmasında düşüncenin önemi üzerinde duran Halit Bekiroğlu ise düşünce ve şiirinin birbirinin tamamlayıcısı ve besleyicisi olduğunu dile getirerek sözlerine başladı. Bekiroğlu, “Bizi diğer varlıklardan ayıran en önemli özelliğimiz düşünüyor olmamız, aklediyor olmamızdır. Düşünmek ve akletmenin en önemli şartı okumaktır; kitap okumak, hayatı okumak, tarihi, tecrübeyi okumak gibi kuşatıcı bir eylemin içerisinden geçip bir adım sonrasını da düşünmek, yapıp ettiklerimizle ilgili sorgulamak, tefekkür etmek, eşref-i mahlûkat olarak yaratılmış olmanın hakkını vermektir.” dedi.

Konuşmaların ardından Necip Fazıl Kısakürek AİHL öğrencileriyle KİHMED standında hasbihal eden heyet, gençlerin bilim ve teknoloji alanında ortaya koydukları çalışmalar ve ürünleriyle ilgili bilgi aldı.