ÖNDER GENEL BAŞKANI HALİT BEKİROĞLU’NDAN MALATYA’YA ZİYARET

ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Malatya'da ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nin yeni dönemde faaliyetlerini sürdüreceği tarihi Karakaş Konağı'nın açılışına katıldı. Restore edilerek Malatya ÖNDER İl Başkanlığı hizmetine sunulan Karakaş Konağı’nın açılışına, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Hakan Kahtalı, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya ÖNDER yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta ÖNDER Malatya İl Başkanı Abdurrahman Taşkesen Karakaş Konağı’na katkı sunanlara tek tek teşekkür ederken Halit Bekiroğlu, ülkeler gibi şehirlerin ve binaların da ruhu olduğunu belirterek bu mekanın tarihinden alınacak ruhla ve bizlerin katacağı yeni ruhla nice güzelliklere vesile olacağını belirtti. Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise Sivil Toplum Kuruluşları’nın önemine vurgu yaparak böyle mekanlarda çok hayırlı çalışmalar yapılacağına olan inancını ifade etti. Dualarla yapılan açılışın ardından Karakaş Konağı gezilerek, Abdurrahman Taşkesen’den yeni dönemde yapılacak faaliyetler hakkında bilgiler alındı.

Açılış programının ardından Malatya Milli Eğitim Müdürlüğünün ve Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla; İmam Hatip Lise ve Ortaokul Müdürleri, Müdür Yardımcıları, Öğretmenleri, Okul Aile Birliği Başkanları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu burada bir konuşma gerçekleştirdi. Eğitim meselesinin en önemli modellerinden olan imam hatiplerin tarihi süreci içerisinde yaşadığı serüveni ve bugün geldiği noktayı anlatarak sözlerine başlayan Bekiroğlu, eğitim meselesinin temel sorunları arasında öğretmenlerin gösterilmesine katılmadığını ifade etti. Bekiroğlu, “Eğitim meselesi ancak topyekün ele alındığı zaman gerçek çözümlere ulaşılabilir. Bunu da bütün boyutlarıyla; ekonomisiyle, siyasetiyle, öğretmeniyle, velisiyle, öğrencisiyle, sosyal hayatıyla, manevi boyutuyla ele aldığımız takdirde başarıya ulaşacağız. Biz buna, “eğitimin bütüncül değerlendirilmesi” diyoruz. Ve bu bütüncül değerlendirme içerisinde elbette en stratejik boyutlardan biri sizlersiniz, saygıdeğer öğretmenlerimizdir, başımızın tacı olan hocalarımızdır” dedi.

Bütün yükü öğretmenlere yüklemeyi doğru bulmadığının altını çizerek sözlerine devam eden Bekiroğlu, “Bizler 2012’den bu yana çoğunlukla fotoğrafın büyük kısmına bakar olduk. Büyük cümlelerimiz, büyük politikalarımız oldu. Ancak bir öğrencinin bütünüyle derdiyle dertlenemediğimiz için bence biz eğitimde istediğimiz başarıyı yakalayamıyoruz. Bir öğrencinin bütünüyle dünyasına giremediğimiz için tam olarak başarılı olamıyoruz.  İç dünyasında çatışmalar yaşayan bir gencin derdiyle dertlendiğimizde eğitim problemlerini büyük ölçüde aşmış oluruz.” şeklinde konuştu.

Yeni dönemde öğrencilerin kişisel bütün problemleriyle ilgilenmek gerektiğini vurgulayan Bekiroğlu, “Küçük grup çalışmalarıyla öğrencilere birebir ulaşmamız gerekiyor. Akademik gruplar, okuma grupları, sanat-spor-kültürel faaliyet grupları aracılığıyla öğrencilerimizin dünyasına girebilir, onların bireysel problemlerine ulaşabiliriz.” diyerek sözlerini sürdürdü.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği olarak imam hatipli öğrencilere önderlik ve öncülük yapma misyonuyla hareket ettiklerini belirten Halit Bekiroğlu, “Bu gençlere sadece cami imamlığını, önderliğini değil; bunun yanı sıra sosyal hayatta, ailede, komşu-akraba ilişkilerinde öncülük ve önderlik rolünü üstlenecek şekilde yetiştirmemiz gerekir.  Bu noktada öğretmenlerin de üzerine düşen önderlik ve öncülüğü en iyi şekilde yerine getirmeleri gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bütün bunlara yüreğimizi, heyecanımızı, aşkımızı katarsak yetiştirdiğimiz her çocuk bulunduğu alanda öncülük ve önderlik yapmış olacaktır.” dedi.

Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ise öğretmenlere yaptığı sunumda yeni eğitim sezonunda neler yapılması gerektiğini detaylı bir şekilde anlattı. Ayrıca Büyükşehir Belediye başkanı ve Memursen Başkanı öğretmenlere selamlama konuşması yaptılar.