ÖNDER’DEN İMAM HATİPLER HAFTASINDA KAYSERİ’YE ZİYARET

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, beraberindeki ÖNDER heyeti ile birlikte Kayseri’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.

Kayseri Uluslararası Ömer Halisdemir İHL ve Ali Rıza Özderici Kız İHL öğrencileriyle bir araya gelen Bekiroğlu, İmam Hatipler Haftası dolayısıyla yaptığı konuşmada imam hatiplerin kuruluşundan bugüne kadar yaşadığı tarihi olaylara ve imam hatipli olmanın önemine değindi. Bekiroğlu, öğrencilere kendilerini sadece akademik başarı odaklı değil; kültür, sanat, spor gibi alanlarda da yetiştirmelerini tavsiye etti. Müslümanın fedakar olduğunu ve samimiyetle dinine sarılması gerektiğini söyleyen Bekiroğlu, “İslam dünyasının ifrat ve tefrit hastalığına düştüğü bir dönemde sizler ‘kardeşlik’ diyerek kardeşlerinize samimiyetle sarılmalısınız. Kardeşliğimize kast edenlerin oyununa gelmemek için her zaman uyanık ve kardeşleriniz için fedakar olmalısınız. Fedakarlık, Müslümanlara en çok yakışan hasletlerden biridir. Sadece kendisini düşünen ve dar bakış açısıyla dünyaya bakan bireyler olmayıp milletini, ülkesini, ümmetini ve tüm insanlığı kuşatıcı bir yaklaşımla sahiplenen kişiler olarak kendinizi yetiştirmeye gayret etmelisiniz” dedi.

Okul ziyaretlerinin ardından Kayseri Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret eden heyet, imam hatip okullarının niteliğinin artırılmasına yönelik istişarelerde bulundu. Talas Gençlik Merkezi’nde gençlere yönelik eğitim çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Çelik, imam hatiplerde okuyan başarılı öğrencilere de Talas Gençlik Merkezi’nde destek verileceğini belirtti.

İl Millî Eğitim Müdürü Osman Elmalı ile bir araya gelen Halit Bekiroğlu, imam hatip okullarındaki eğitim ve uygulamalara dair değerlendirmelerde bulundu.