OKULUNDA ŞÜKÜR NAMAZI KILDI

31 Ekim 2018

İstanbul İmam Hatip Lisesi’nin ilk hocalarından biri olan Mehmet Emin Saraç, yeniden yapılarak ismi İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirilen okulunu ziyaret etti. 60 yıl önce öğretmenlik yaptığı okulda duygusal anlar yaşayan Mehmet Emin Saraç, okulun mescidine giderek şükür namazı kıldı, kendi adının verildiği sınıfın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

İstanbul İmam Hatip Lisesi, 1951 yılında Türkiye’de aralarında Kayseri, Konya Adana, Ankara, Kahramanmaraş ve Isparta’nın da bulunduğu şehirlerde açılan ilk 7 imam hatip lisesi arasında yer alıyor. 67 yıllık okulun dün neredeyse kendi yaşında bir ziyaretçisi vardı.

Gözyaşlarına hakim olamadı

Okul müdürü Cavit Erdem’in daveti üzerine İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne gelen Mehmet Emin Saraç, geçen yıl yapılan açılıştan sonra okulu ilk kez ziyaret etti. Sınıfları, kütüphane, spor salonu ve laboratuvarları gezen Saraç, okul mescidine giderek şükür namazı kıldı. Mehmet Emin Saraç hocanın okulun temel atma törenine katıldığını daha sonra ise ilk kez ziyaret ettiğini belirten Cavit Erdem, “Hocamız okulu çok beğendi. Çok sevindi. Sesi titredi, gözyaşlarına hakim olamadı. Bize bu günleri gösteren Allah’a hamdu senalar olsun diyerek dua etti” dedi.

Oğullarının kütüklerini inceledi

Okulun tüm bölümlerini detaylı bir şekilde gezen Mehmet Emin Saraç, kendi adının verildiği sınıfı görünce de çok duygulandı. Sınıfın önünde hatıra fotoğrafı çektiren Saraç, daha sonra arşivde eski yıllara doğru bir yolculuğa çıktı. Öğretmenliği dönemindeki kayıtları ve bu okulda eğitim gören çocukları Yekta Saraç ve Fatih Saraç’ın kütüklerini inceleyen Saraç, çocukluk resimlerine ve notlarına baktı.

Mehmet Emin Saraç kimdir?

1931 yılında Tokat’ın Erbaa ilçesinde doğan Mehmet Emin Saraç, Kuran’ı Kerim eğitimini hafız olan babasından aldı. 1943 yılında ilim tahsil etmek üzere İstanbul’a gelen Saraç, 1950 yılına kadar Üçtaş Medresesi’nde eğitim gördü. Bu tarihten itibaren Mısır’a giden Mehmet Emin Saraç, El Ezher’de önce lise sonra üniversite eğitimini tamamladı. Şeriat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Mısır’dan dönen Saraç, İstanbul İmam Hatip’te 3.5 yıl derslere girdi. Yaşayan en önemli hadis alimleri arasında bulunan Mehmet Emin Saraç, o günden bugüne dersler veriyor ve öğrenci yetiştiriyor.