OKUL BİTTİ YAZ BAŞLASIN

09 Temmuz 2018

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve Safa Vakfı tarafından İstanbul’da düzenlenen yaz kursları başladı. 8-14 yaş grubu çocuklar için düzenlenen kurslarda Kuran’ı Kerim ve dini derslerin yanısıra, yüzme, akıl ve zeka oyunları, sportif faaliyetler, geziler ve geleneksel İslam sanatları gibi çok çeşitli etkinlikler bulunuyor.

Safa Vakfı ile birlikte bir çalışmaya imza atan ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, İstanbullu öğrencilere yönelik yaz kursları düzenliyor.

26 Haziran’da başladı

İstanbul’un aralarında Ümraniye, Fatih, Bahçelievler, Başakşehir, Gaziosmanpaşa ve Maltepe ilçelerinin de bulunduğu bölgelerinde düzenlenen kurslar okulların kapanması ve bayram tatilinin ardından 26 Haziran 2018 tarihinde başladı. 27 Temmuz’a kadar devam edecek olan yaz kurslarına ilkokul ve ortaokul öğrencileri katılıyor. Öncesinde ise daha çok İlahiyat Fakültesi mezunları arasından tercih edilen eğitimcilere kısa bir eğitim verildi.

Sanattan spora herşey var

Günlük iki saatlik Kur’an-ı Kerim dersi ile başlayan kurslarda ardından yine iki saatlik ibadet, siyer, adabı muaşeret, itikat, örnek şahsiyetler dersleri veriliyor. Öğleden sonraki dersler ise tamamıyla etkinliklere ayrıldı. Kurslarda bu çerçevede geleneksel İslam sanatları, sinema, İstanbul Akvaryum, Ottomanya, Kış Parkı ve Havacılık Müzesi gezileri, akıl ve zeka oyunları, havuz ve sportif faaliyetler yer alıyor. Bu şekilde, öğrenciler bir taraftan Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgileri öğrenirken bir taraftan da yaz tatillerini keyifli bir şekilde geçirme fırsatı buluyorlar.