OKUL AİLE BİRLİĞİ REHBERİ EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Okul Aile Birliği komisyonu, “Okul Aile Birliği Rehberi Farkındalık Eğitimleri”nin ilkini Kocaeli’nde düzenledi. Okul Aile Birliği’ne katılım, projelerin hazırlanması ve uygulanması, okul idaresi, veli ve öğrenciye düşen görev ve sorumlulukların anlatıldığı eğitimler yıl içinde diğer şehirlerde de devam edecek.

Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği (KİHMED) Başkanı Sabahattin Yamak’ın selamlama konuşmasıyla başlayan program, Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin’in skype ile görüntülü olarak katılımcılara hitap etmesiyle devam etti. ÖNDER Okul Aile Birliği Komisyonu Başkanı Muhammed Mehdi Barçın’ın açılış konuşmasının ardından Okul Aile Birliği Komisyonu Yönetim Sistemleri Koordinatörü Ahmet Babacan, “İnkişaf Yönetim Sistemi Adımları” ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

ÖNDER Okul Aile Birliği Komisyonu Eğitim Koordinatörü Emrah Baranoğlu da,  “Okul Aile Birliği Rehberi Farkındalık Eğitimi” başlığı altında rehber hakkındaki sunumunu gerçekleştirdi. Sunumda mali işler konusunda Bursa’dan Muhittin Bilici, skype’den canlı bağlantı ile katılımcılara bilgi aktardı. Rehberin öğrencilere dönük faaliyetler kısmında ise ÖNDER Çorum İl Başkanı ve aynı zamanda Okul Aile Birliği Komisyon üyesi Ayhan Boyraz, skype’den canlı bağlantı ile yaptıkları örnek faaliyetleri katılımcılarla paylaştı.

Programın son bölümünde, ÖNDER Okul Aile Birliği Komisyonu Teşkilatlanma Koordinatörü Murat Kaptanoğlu, Türkiye’deki teşkilatlanmalar ve faaliyetleri hakkında bir konuşma yaptı.