OKUL AİLE BİRLİĞİ REHBER EĞİTİM YAPILDI

27 Ekim 2018

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından il ve ilçe derneklerine yönelik olarak “Okul Aile Birliği Rehberi Farkındalık Semineri” gerçekleştirildi. Derneklerin Okul Aile Birliği Komisyonu temsilcilerinin katıldığı seminerde Okul Aile Birliği Komisyonu Eğitim Koordinatörü Emrah Baranoğlu, katılımcılara eğitici eğitimi verdi.

Okul Aile Birliği Rehberi Farkındalık Semineri, İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı.

İşin merkezinde aile var

Programın açılışında bir selamlama konuşması yapan ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, aileyle ilgili zor dönemler geçirdiğimizi ve bunun sonuçlarının da en fazla çocuklara ve gençlere yansıdığını belirterek, “O yüzden okul aile birliği dediğimizde sadece okulu konuşmuş olmuyoruz. Aslında toplumu konuşuyoruz, ülkemizi konuşuyoruz, İslam dünyasını konuşuyoruz” dedi. İmam hatip özelinde ise 2012’den bu yana okulların fiziki ortamları, müdürler, öğretmenler, müfredat konusu üzerinde durduklarını belirten Bekiroğlu, “Bugün işin geleceği nokta aile olacak. Şunu göreceğiz, herşey iyi güzel de, müdür iyi, öğretmen iyi, niye bu problemler var, bu çocuklarda ne sıkıntı var diyeceğiz, iş gelecek aileye dayanacak. Bu iş büyük ölçüde aileye gelecek ve aile merkezli çözülecek. Biz bu çerçevede okul aile birliği meselesini çok önemsedik” diye konuştu. Bekiroğlu aile meselesinin 2023 Eğitim Vizyonuna da girdiğini hatırlattı.

Etkin okul aile birliği istiyoruz

ÖNDER Okul Aile Birliği Komisyonu’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kamber Çal da konuşmasında, “Bizim bu programdaki ana hedefimiz okul aile birliklerinin okullarımızda etkin bir şekilde çalışmasını sağlamak. Okul aile birliklerinin okul içindeki konumunu güçlendirmek ve birlikte çalışma imkanlarını artırmak” dedi. Ailenin eğitimin çok önemli bir parçası olduğunu eğitimde aile yer almadığı zaman ciddi bir eksiklik oluştuğunu belirten Kamber Çal, “Biz de imam hatiplerimizin daha ileri seviyelere gelebilmeleri için okul aile birliklerimizin her okulda çok daha etkin bir şekilde yöneticilerimizle ve öğretmenlerimizle birlikte çalışmasını istiyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Okul aile birliği sayesinde rahatım

İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Cavit Erdem ise konuşmasında, “Okul aile birlikleri çok önemli bir misyonu temsil ediyor. Okullarımızın eli, ayağı, gözü, kulağı konumunda. Bizlerin çok önemli yardımcıları konumunda” dedi. İyi bir müdürün güçlü bir okul aile birliği oluşturması gerektiğini belirten Erdem sözlerine şöyle devam etti: “Biz buraya geldiğimiz günden itibaren çok güçlü bir okul aile birliği oluşturduk, bu birlik sayesinde çok büyük işler yaptık. Ben okul aile birliği sayesinde çok rahat ediyorum. Para sorunum yok bir defa, baştan belirteyim. Bütün hizmetler, yaptığım projeler destekleniyor, maaş falan da istemiyorlar. Hep beraberiz, aramızda iyi bir iletişim oluşturduk.”

Okul aile birliği nedir, ne değildir?

Programda açılış ve selamlama konuşmalarının ardından rehber eğitime geçildi. ÖNDER Okul Aile Birliği Komisyonu tarafından hazırlanan ve il ve ilçelerdeki derneklere dağıtılan Okul Aile Birliği Rehberi, bu kurumların ne olup ne olmadığını anlatmakla işe başlıyor. İşleyen bir okul aile birliği kurulmasının hedeflendiği belirtilen rehberde, birliklerin amaçları ve görevleri üzerinde duruluyor. Kurumsal yapı ve işleyiş konusunda da bilgilerin verildiği kitapçıkta, etkili okul aile birliklerinin nasıl oluşturulacağı anlatılıyor. “Etkili Aile Birliği Başarılı Okul” sloganıyla hazırlanan rehberin son kısmında ise okullara, ders programlarına, öğrencilere, öğretmenlere ve ailelere yönelik örnek faaliyetler yer alıyor.