LGS BİRİNCİSİ AZRA, KARTAL İMAM HATİP’İ İSTİYOR

27 Haziran 2018

Adana Çukurova Selahaddin Eyyubi İmam Hatip öğrencisi Azra Kargı, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) bu yıl ilk kez yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarının açıklanmasıyla büyük sevinç yaşadı. Ortaokul öğrencisi Kargı, sınavda tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı.

Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları merkezi sınav sonuçları açıklandı. Sınav birincilerinden birisi de İmam Hatipten çıktı. Adana Çukurova Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Azra Kargı, sınavda 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

Kartal İmam Hatip’i istiyorum

22 Kasım 2004 Adana doğumlu olan Azra Kargı, sınavdaki başarısını sürekli ders çalışmaktan ziyade devamlı ve disiplinli çalışmaya bağlıyor. Tam puan almayı ise beklediğini söyleyen Azra, “Bu sonuç beklediğim birşeydi, full veya bir yanlış bekliyordum. Sonucun tam puan aldığımı görünce çok sevindim yine de” diyor. Azra, lisede de imam hatipte okumak istiyor. Tercih edeceği okul, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi. Azra, hem ailesinin hem de kendisinin tercihinin bu yönde olduğunu söylüyor.

Azra’ya burs Sebilürreşad’dan

Liseye girişte önemli bir başarı gösteren Azra’ya destekler de gelmeye başladı. Sebilürreşad Derneği ve Mecmuası sahibi Fatih Bayhan, twitter hesabından Azra’ya burs desteği vereceğini duyurdu. Bayhan, “Sebilürreşad Derneği ve Mecmuası olarak başarılı kızımız Azra Kargıyı inşallah eğitim hayatı boyunca eğitim bursu vererek destekleme kararı aldık. Azra kızımızı tekrar tebrik ediyorum” dedi.

İmam hatipler başarıya doymuyor

Türkiye genelinde 971 bin 657 öğrencinin girdiği sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları merkezi sınavlarında imam hatip öğrencileri büyük başarılara imza attı. Uşak Merkez İHO öğrencisi Ali Tayyip Değirmenci yüzde 0.02, Sivas Huzur İHO öğrencisi Gizem Kanca yüzde 0.07, Bartın Merkez İHO öğrencisi Yusuf Mirza Camcı yüzde 0.10, Gaziantep Adil Teymur İHO öğrencisi Fatmagül Ersöz ve İstanbul Küçükçekmece Şehit Çağlar Canbaz İHO öğrencisi Yeliz Kurt yüzde 0.13, Küçükçekmece Şehit Mehmet Güder İHO öğrencisi İbrahim Bilge Ulussever yüzde 0.33, İsmail Hakkı Uludağ İHO öğrencisi Şevval Nur Demirer yüzde 0.68, Büyükçekmece Aşiret Dalcı İHO öğrencisi Mehmet Emin Kılıç da yüzde 1.80’lik dilimlerde yer aldı.

Göğsümüzü kabarttılar

Azra’yı twitter hesabından tebrik eden ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, “O bir İmam Hatipli, dedikodular yerine gayreti seçti ve başardı... Adana Çukurova Selahaddin Eyyubi İmam Hatip yöneticilerine, öğretmenlerine, ebeveynine ve emek veren STK’lara teşekkür ederim...” ifadelerini kullandı. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz da, “Din Öğretimi Genel Müdürlüğü olarak gösterdikleri büyük başarı ile göğsümüzü kabartan tüm öğrencilerimizi ve onlarda emekleri büyük olan velilerini, öğretmen ve idarecilerini tebrik ediyoruz” dedi.