Kitap Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Erzurum İmam Hatip Mezunları Derneği  (ERZİMDER) tarafından "Erzurum Anadolu İmam Hatip Liseleri Öğrencileri arası Ord. Prof. Ali Fuat Başgil Gençlerle Başbaşa isimli Kitap Yarışması Ödül Töreni’’ düzenlendi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,  Erzimder Başkanı Cemil İlbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan programda, daha sonra ERZİMDER Başkanı Cemil İlbaş bir konuşma yaptı. İlbaş;  “İlk emri oku olan bir dinin mensupları olarak varlığınızla gurur duyuyorum.” diyerek sözlerine başladı.
Yarıyıl tatilinde 250 imam hatip öğrencisinin katılacağı üniversiteye hazırlık kampları düzenleyeceklerini de söyleyerek, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. İlbaş; “Derneğimiz Kurşunlu Külliyesinde faaliyetlerine devam etmektedir. İslami ilimler, hafızlık ve Arapça eğitimlerimiz devam etmektedir. Bütün kamu kurumları eğitim konusunda çok duyarlılar. 4 bin 840 adet Gençlerle Baş Başa isimli kitap imam hatip liselerimizde gençlerimize dağıtıldı. Ali Fuat Başgil önemli bir yazar, gençlerimiz onun yazdığı kitabın ışığından yürümelidir. Başgil, başarısızlığı , ‘’Tembellik, kötü arkadaş ve kötü örmeklerdir’ ’ifadeleriyle tanımlıyor. Her alanda topluma liderlik önemli bir kavram. Orta Doğu’da yaşanan olumsuzluklar içerisinde kefenini yanında taşıyan bir liderin yolundan gitmek bizler için büyük önem taşımaktadır. Bu duygu ve düşünceler devam ettikçe bizleri güzel günler beklemektedir.” dedi.

HAYATIN KAYNAĞI MANEVİYATTIR

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen ise imam hatip liselerini devlet tarafından kurulan, dünya ve ahiret hayatını mamur eden  eğitim kurumları olarak nitelendirdi.

İmam hatip lisesinden donanımlı gençler çıkması için gençlerden kitap okumalarını, daha çok üretmelerini, daha çok düşünmelerini isteyen Sekmen, “Sizlerden çok şey bekliyoruz. Bu ülkenin temelini oluşturacak, ülke idaresinde veya değişik sektörlerde esnafı, tüccarı, sanayicisi, ilim adamı, bürokratı olacak insanların bir takım manevi değerlerle yetişmesi lazım ki huzurlu bir toplum olma yolunda emin adımlarla ilerleyelim. İmam hatipli olmak demek ahlaklı olmak, oturaklı olmak demektir. Hayatın kaynağı maneviyattır. Okullarımızda gençliğimizi manevi olarak da yetiştirmemiz gerekiyor. ERZİMDER’e bu alanda yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından kitap yarışmasında birinci olan Hasan Basri İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sümeyra Çelik’e tam altın, ikinci olan öğrenci Abdullatif Gözeler’e yarım altın, yarışmada üçüncü olarak dereceye giren Rabia Hatun İmam Hatip Lisesi öğrencisi Pervin Oğuz, Yakutiye İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Hatice Koçak, Ilıca İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Kader Süleyman’a çeyrek altın verildi.

Yarışmada ayrıca okul birincilerine de çeşitli ödüller verildi,

Törende imam hatip lisesi öğrencileri tarafından Ali Fuat Başgili’in Gençlerle Baş Başa isimli kitabından sunumlar yapıldı.  İlbaş tarafından Başkan Sekmen’e hat sanatı içerikli bir tablo hediye edildi.  Program İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından sunulan müzik dinletisiyle sona erdi.