İNKİŞAF EĞİTİMLERİ KARAMAN’DA BAŞLADI

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Okul Aile Birliği Komisyonu tarafından yürütülen inkişaf eğitimlerinin bu öğretim yılındaki ilki Karaman’da gerçekleştirildi. Okul Aile Birliği Komisyonu Yönetim Sistemi Koordinatörü Ahmet Babacan’ın sunumuyla gerçekleşen çalışma sonrasında katılımcılara bir de anket uygulandı.

Okul Aile Birliği Komisyonu tarafından 2016 yılı sonunda başlanan “İnkişaf eğitimi” adı verilen çalışmada, kalite yönetim sistemi olarak adlandırılan sistemin eğitim camiasında uygulanabilmesi ve eğitim kalitesinin artırılması öngörülüyor. Bu amaçla düzenlenen seminerlerin ilki, 11 Aralık 2016’da Kocaeli’nde gerçekleştirildi. İstanbul, Bursa, Antalya’nın da aralarında bulunduğu birçok ilden sonra 18 Kasım 2017 tarihinde Karaman’da yapıldı.

5 basamaklı eğitim

Eğitimde standartların belirlenmesi ve kalitenin artırılmasını öngören seminerler, beş basamakta gerçekleştiriliyor. İlk basamakta inkişaf eğitimi farkındalık seminerleri veriliyor. Arkasından il ve ilçe okul aile birliği temsilcilerine kalite yönetim eğitimleri uygulanıyor. Daha sonra ise imam hatip liselerinde kalite formları uygulanması geliyor. Onu da süreç tasarımları ve kalite yükseltme adımlarının uygulanması ile imam hatip liselerinde kalite artırımı analizleri takip ediyor. Türkiye genelinde planlanan seminerlerde henüz ilk basamaktaki eğitimler gerçekleştiriliyor.

Sonunda anket uygulandı

2017-2018 eğitim ve öğretim yılındaki ilk seminer Karaman’da 18 Kasım 2017 tarihinde Şehit Muhammet Yalçın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi. ÖNDER Okul Aile Birliği Komisyonu’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Barçın’ın selamlama konuşmasıyla başlayan eğitimde, Yönetim Sistemi Koordinatörü Ahmet Babacan bir sunum yaptı. Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve velilere yapılan eğitimden sonra ise bir anket uygulandı. Anket sonuçlarının değerlendirildiği bölüme Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin skype ile bağlanarak bir değerlendirme yaptı. ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu da Skype bağlantısı ile çalışmayı değerlendirdi.

Eğitimler Kocaeli ile devam edecek

Türkiye genelindeki tüm illerde yapılması planlanan eğitimlerin bundan sonraki ilk durağı Kocaeli. 2 Aralık 2017 tarihinde bu şehirde yapılacak inkişaf eğitiminin ardından 16 Aralık 2017 tarihinde Hatay’daki eğitim gerçekleştirilecek. Daha sonra ise bu şehirleri Düzce, Samsun, Kayseri, Kahramanmaraş ve Mersin takip edecek.