İMAM HATİPLİLER ÇİN’E GİDİYOR

10 Temmuz 2018

Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, 20-25 Temmuz 2018 tarihinde Dünya Robot Olimpiyatı’na katılmak üzere Çin’e gidiyor. Türkiye’deki elemelerde derece alan öğrenciler, dünyadaki açlık sorununa çözüm bulmak için projeler üretti.

Gençlerin tasarım ve problem çözme becerilerini eğitici robot yarışmaları ve aktivitelerle geliştirmek için bir araya getiren Dünya Robot Olimpiyatı’nın (WRO) Türkiye’deki buluşması İzmir'de yapıldı.

58 ülke katılıyor

Yarışmada, gençler açlık sorununu çözmek için projeler üretti. İstanbul Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, "Kurallı Yıldızlar" kategorisinde 42 okul arasında Türkiye üçüncüsü oldu. Öğrenciler, 58 ülkenin katılımıyla Çin'de gerçekleştirilecek olan Dünya Robot Olimpiyatlarına katılma hakkı kazandı.

Tek imam hatip lisesi

Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, yarışmaya katılan 102 okul içerisinde tek imam hatip lisesi. Okulun Robotik ve Kodlama Kulübü'nde yaptıkları çalışmayla Türkiye üçüncüsü olan ekip, Aslı Karaboğa, Eda Çakmak, Nilüfer Köse, Asiye Nur Kılıç, Elif Sıla Öztürk, Esranur Yerlikaya, Havvanur Handekli, Zeynep Kütük, Hatice Kübra Korkmaz, Zeynep Sena Pehlivan ve Betül Katmer'den oluşuyor. Öğrencilerden Eda Çakmak, Asiye Nur Kılıç ve Elif Sıla Öztürk ekibi temsilen Çin’deki olimpiyatlara gidecek.

Çiftçi robotlar

Çin’deki uluslararası yarışmaya katılan ekibin projesi, otonom robotlar ile dünya açlık sorununa çözüm bulmak için uygun fideleri uygun tarım arazilerine dikmek ve görevleri yerine getirmek. Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Robotik ve Kodlama Kulübü çalışmalara Şubat 2018’de başladı. Lisenin müdür yardımcıları Tahir Dingin ve Ahmet Bilsel öğrencilere öncülük yaptı. Çalışmalarda 11 öğrenci görev aldı.